E-boeken

Je kan in de bib ook e-boeken uitlenen. We beschikken over een collectie van meer dan 400 e-boeken die voortdurend verder uitgebreid wordt.

Deze e-boeken lenen we uit op een e-reader van de bib, allemaal volledig gratis.

Tolino E-reader

E-boeken zijn "elektronische boeken". Het zijn tekstbestanden met eventuele illustraties die je op een computer, tablet of zelfs smartphone kan lezen. Of op een toestel dat speciaal daarvoor werd ontwikkeld: de e-reader.

Zo'n e-reader is handig om mee te nemen en veel aangenamer voor je ogen dan bijvoorbeeld een tablet. Je kan meerdere e-boeken op één e-reader zetten en er zijn nog meer voordelen. Zo kan je de lettergrootte aanpassen of makkelijk in het boek gaan zoeken naar bepaalde namen.

 

Hoe werkt het?

Omwille van auteursrechtelijke bepalingen is het momenteel in onze bib enkel maar mogelijk om e-boeken uit te lenen op een e-reader van de bib. Dus niet op je eigen e-reader of op een ander toestel.

Je kan maximaal 5 e-boeken uitlenen op maximaal 1 e-reader. Die boeken kan je op voorhand van thuis uit aanvragen, of je kan er in de bib naar komen zoeken.

Verder gleden dezelfde uitleenvoorwaarden en tarieven als voor andere boeken. Je leent de e-boeken dus uit voor 3 weken en als ze niet gereserveerd zijn kan je de uitleentermijn eventueel nog verlengen ook*. Het volledige reglement met alle bepalingen rond het uitlenen van e-boeken vind je hieronder.

* Let op: tijdens de maanden juli en augustus beperken we de mogelijkheid om te verlengen tot slechts één maal, d.w.z. tot max. 6 weken. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk leners van onze populaire e-boekencollectie laten genieten. Wanneer we merken dat de vraag naar de e-readers nog steeds veel te groot blijft, kunnen de toestellen al eerder gereserveerd worden, zodat verlengen niet meer mogelijk is. Dank voor het begrip!

Een e-reader aanvragen van thuis uit

Vrouw die achter laptop zit

Je kan ons van thuis uit laten weten welke e-boeken je wilt lezen, dan maken wij de e-reader voor je klaar zodat je hem enkel nog moet komen afhalen

E-boeken zoeken in de bib

Fysieke e-boekfiches over elkaar gespreid

Je kan ook naar de bib komen, fysiek tussen onze e-boeken snuisteren en de e-reader ter plekke door ons in orde laten maken

Gebruik en handleiding e-reader

Achterkant van de infofiche over e-boeken

De eerste keer dat je een e-reader uitleent leggen we je uit hoe het werkt, maar je krijgt al die info ook nog eens op papier mee als handleiding

Akkoordverklaring reglement e-boeken

Icoon van pdf-bestand

Bij je eerste uitlening van e-boeken in de bib moet je je akkoord verklaren met het specifieke reglement over de e-reader en de e-boeken

Alle voordelen op een rijtje

Heel handig op reis: Neem 5 boeken mee in de vorm van één klein toestel

Aanpasbare lettertypes: Liever wat grotere lettertjes? Of wil je een lettertype dat zich makkelijker laat lezen door iemand met dyslexie?

Een scherm voor alle omstandigheden: Met de e-reader lees je in de volle zon zonder dat deze op je scherm weerkaatst. En 's avonds in bed geeft het toestel zelf licht en heb je dus geen leeslampje meer nodig.

Onverslijtbare boeken: Zelfs als honderdste lener heb je nog altijd een puntgaaf boek

Technologische voordelen: Waar was dat personage ook alweer eerder opgedoken? Je hebt het zo teruggevonden. En je leest altijd meteen op de juiste plaats verder.

...

Dankzij de bib kan je deze manier van lezen gratis uitproberen met een mooi aanbod e-boeken. Misschien is het iets voor jou, misschien niet, maar dat weet je pas als je het eens hebt geprobeerd!