Sinds de sluiting van de bib omwille van corona in maart 2020 werken we met een inleverschuif. In het oude gebouw was dat een schuif die we redelijk provisoir in de voorgevel van de bib hadden laten maken, maar die uiteindelijk zo handig bleek dat ze tot aan onze verhuis is blijven staan.

Op onze nieuwe, tijdelijke locatie op de Europalaan 157B hebben we een nieuwe inleverbox geplaatst, vlak langs de ingang van de bib. Op die manier kan je je materialen nog steeds heel eenvoudig inleveren als we gesloten zijn.

 

Afspraken inleverschuif

 • De inleverschuif is bedoeld voor als we gesloten zijn. Tijdens de openingsuren van de bib kan je naar binnen komen om je boeken in te leveren aan de zelfscanbalie.
   
 • Materialen die door de inleverschuif inleveren is natuurlijk niet hetzelfde als ze inleveren via de zelfscanbalie. Materialen die via de inleverschuif worden ingeleverd, moeten immers naderhand nog door onze medewerkers worden gescand. En pas als ze gescand zijn, zijn ze effectief ingeleverd en verdwijnen ze van jouw naam.
   
 • De inleverschuif wordt altijd leeggemaakt vlak voor het opengaan van de bib. Van maandag tot en met donderdag is dit dus om 13 uur, op vrijdag om 15 uur en op zaterdag om 14 uur.
   
 • Het is de datum waarop de materialen worden gescand die als inleverdatum telt. Hou hier rekening mee!
   
 • Je materialen toch via de inleverschuif inleveren tijdens de openingsuren van de bib, betekent dus dat je materialen pas de volgende dag zullen worden gescand. Wij raden dit ten stelligste af.
   
 • Over het scannen van de materialen krijg je geen bericht. Je kan dit zelf opvolgen via Mijn Bibliotheek. Let wel: wij zien er met zeer veel zorg op toe dat alle boeken die via de inleverschuif worden ingeleverd daarna correct worden gescand. In discussies over het al dan niet inleveren van een boek geldt als regel: niet gescand, niet ingeleverd.

Steek je bijvoorbeeld op woensdagavond na sluitingstijd een boek in de inleverschuif, dan zal dat op donderdagvoormiddag worden gescand. Moest je het ten laatste op woensdag terugbrengen, dan ben je dus één dag te laat.