CoderDojo

De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit eentjes en nulletjes, en die wereld heeft nieuwe helden nodig...

Onze CoderDojo is een maandelijkse programmeerclub voor kinderen waar iedereen op zijn eigen tempo nieuwe dingen kan leren.

coderdojo_logo.png

Onze CoderDojo is momenteel nog in opbouw. Vanaf september willen we maandelijks een samenkomst houden voor meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar, geheel volgens de principes van CoderDojo Belgium.

En daar hebben we jou voor nodig!

We zijn op zoek naar coaches om leergierige kinderen bij te staan in hun digitale ontdekkingstocht. Het gaat erom hen te begeleiden, te stimuleren en te helpen wanneer ze vast zitten. Dit doe je als vrijwilliger binnen een leuk team, terwijl wij vanuit de bibliotheek voor de ondersteuning zorgen.

 

We vragen geen diploma en je hoeft helemaal geen programmeerwonder te zijn. Een beetje achtergrond helpt natuurlijk, maar de goesting om kinderen te coachen en de bereidheid zelf ook bij te leren is veel belangrijker.

Zelfs als je helemaal niks met computers te maken wilt hebben, kan je ons misschien wel helpen met de praktische ondersteuning. Alle helpende handen zijn welkom!

 

Heb je interesse?

 

 

Wat is CoderDojo precies?

coderninja_small.jpg

In een CoderDojo leren kinderen en jongeren op een coole manier programmeren. Van een eenvoudig scriptje schrijven tot hele spelletjes ontwikkelen en robotjes bouwen, het kan allemaal...

Leren gebeurt in de CoderDojo door het zelf te doen. Kinderen kunnen op zichzelf dingen uitproberen en oplossingen zoeken of samen binnen de groep. Aan het einde van elke sessie volgt er steeds een korte show and tell voor de trotse ontwikkelaars.

Om de deelname voor de kinderen gratis te houden, wordt dus met vrijwilligers gewerkt. Alle CoderDojo's delen verder één belangrijke regel: Above all, be cool!

 

Meer info op coderdojobelgium.be