CoderDojo Coach

De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit eentjes en nulletjes, en die wereld heeft nieuwe helden nodig...

Onze CoderDojo is een maandelijkse programmeerclub voor kinderen waar iedereen op zijn eigen tempo nieuwe dingen kan leren. Maar daarvoor hebben we jou nodig als begeleider.

coderdojo_logo.png

Onze CoderDojo is een gloednieuw project. Vanaf 28/09 starten we met de samenkomsten van deze programmeerclub op elke laatste zaterdag van de maand. Dat doen we geheel volgens de principes van CoderDojo Belgium.

We richten ons daarbij op meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar. We laten hen de wondere wereld van het programmeren zo zelfstandig mogelijk ontdekken, maar natuurlijk hebben zij begeleiding nodig. En daar kan jij ons misschien wel bij helpen...

We zijn al met een mooie groep coaches, maar er is altijd plaats voor jouw enthousiasme! Wil jij je passie voor computers en/of elektronica graag op een ongedwongen manier overdragen aan een nieuwe generatie? Wij ondersteunen je vanuit de bibliotheek graag om je als vrijwilliger aan de slag te laten gaan binnen onze CoderDojo.

 

We vragen geen diploma en je hoeft helemaal geen programmeerwonder te zijn. Een beetje achtergrond helpt natuurlijk, maar de goesting om kinderen te coachen en de bereidheid zelf ook bij te leren is veel belangrijker.

Zelfs als je helemaal niks met computers te maken wilt hebben, kan je ons misschien wel helpen met de praktische ondersteuning. Alle helpende handen zijn welkom!

 

Heb je interesse?

 

 

Wat is CoderDojo precies?

coderninja_small.jpg

In een CoderDojo leren kinderen en jongeren op een coole manier programmeren. Van een eenvoudig scriptje schrijven tot hele spelletjes ontwikkelen en robotjes bouwen, het kan allemaal...

Leren gebeurt in de CoderDojo door het zelf te doen. Kinderen kunnen op zichzelf dingen uitproberen en oplossingen zoeken of samen binnen de groep. Aan het einde van elke sessie volgt er steeds een korte show and tell voor de trotse ontwikkelaars.

Om de deelname voor de kinderen gratis te houden, wordt dus met vrijwilligers gewerkt. Alle CoderDojo's delen verder één belangrijke regel: Above all, be cool!

 

Meer info op coderdojobelgium.be