Lezing "Waarom de Engelsen zo Engels zijn"

De Engelse geest doorgronden, dat is waar auteur Harry De Paepe zijn levenswerk van heeft gemaakt. Hij is dé ideale gids om ons in tijden van Brexit te leren welk vlees we in de overzeese kuip hebben.

 

harrydepaepe_kader.PNG

Harry De Paepe is een Engelandkenner pur sang. Hij is historicus en anglofiel en publiceert geregeld over de Britse politiek, o.a. op VRT NWS, Knack.be en Doorbraak.be.

In oktober 2017 maakte hij voor Klara de reeks Stiff Upper Lips. Daarin had hij het samen met radiomakers Flip Feyten en Sven Speybrouck vijf weken lang over alles wat de Engelsen zo Engels maakt: hun vreemde tradities, hun onnavolgbare humor en hun eigen idee los te staan van de rest van de wereld.

De radiogesprekken resulteerden in het gelijknamige boek Stiff Upper Lips, dat onlangs werd bekroond met de Lang zullen we lezen trofee. Met de Brexit aan de horizon werd de reeks begin 2019 bovendien nog eens opnieuw uitgezonden.

 

Hoe raakten de Engelsen zo verslingerd aan thee? Wat is het geheim van hun aparte humor? Hoe ontstond het kampioenschap schenen schoppen? En hoe staat het met hun legendarische gereserveerdheid, de 'stiff upper lip'? Hoe komt de Queen aan de titel 'Seigneur of the Swans'? Waarom moet je als parlementslid goed kunnen rennen? En waarom is God een stoffige Engelsman?

Kortom: Waarom zijn de Engelsen zo Engels? Harry De Paepe komt het met veel humor en passie vertellen. Leuke anekdotes zullen de revue passeren, net als typische figuren als Agatha Christie en natuurlijk de politieke actualiteit.

 

Inschrijven

Inschrijven kan via bibliotheek@dilsen-stokkem.be of 089 79 08 80.