Lezen is leuk en moet voor iedereen toegankelijk zijn, ook als je moeite hebt met Nederlands. Maar voor wie moeite heeft met lezen, kan het lasitg zijn.

 

Makkelijk lezen

Als je moeite hebt met de Nederlandse taal, zijn er in de bibliotheek verhalen die gecombineerd zijn met een eenvoudig taalgebruik. Deze boeken zijn gemakkelijk te lezen en zijn ook handig als je dyslexsie hebt.

Deze boeken staan tussen de gewone romans in de bibliotheek en staan op alfabetische volgorde volgens de eerste vier letters van de achternaam van de auteur. Je kan deze boeken herkennen aan dit icoontje:

Label makkelijk lezen

 

 

 

 

Een overzicht van onze boeken die makkelijk te lezen zijn, vind je terug in onze online catalogus.

 

Wablieft krant

Logo Wablieft

 

 

Eén op vijf Vlamingen heeft moeilijkheden om teksten te lezen en één op vier Vlamingen haakt af als lezen iets meer moeite kost. Eén op zeven Vlamingen is laaggeletterd en hebben problemen met het lezen van teksten op papier en op websites. Wablieft pakt dit aan.

Het nieuws in duidelijke taal, dat brengt de Wablieft-krant.  Meer dan 10.000 lezers genieten van het nieuws uit binnen- en buitenland. Wablieft trakteert hun lezers ook op leuke weetjes, een pittige blog, een kruiswoordraadsel en veel meer, allemaal in een duidelijke taal.