Blokbar

 

Blokbar @ de bib

Zoek je een rustige plek om te studeren? De hele blok lang stellen we het zaaltje vooraan in de bib beschikbaar voor studenten. Je moet je plaats niet reserveren.

Let op: op bepaalde dagen heeft de blokbar afwijkende openingsuren. Lees er hier meer over.

 

 

Kom naar het Lego jaaroverzicht van 2022

Vanaf zaterdag 10/12 is het weer terug in de bib! En kan jij de gebeurtenissen van 2022 herkennen die we in onze reuzegrote Lego stad verstopten? Dan maak je bovendien kans om je eigen Lego set te winnen! 🤩

Je kan de tentoonstelling nog tot en met 24/12 komen bezoeken tijdens de openingsuren van de bib.


Lego jaaroverzicht 2022

 
Aanwinsten & tips 

 

Mijn Leestipper

Meld je aan bij Mijn Bibliotheek, configureer jouw persoonlijke Leestipper en ontvang hier elke maand nieuwe leestips op jouw maat

 
Voorleesweek  

De Voorleesweek liep van 19 tot 27 november, maar in Dilsen-Stokkem breiden we die altijd uit tot een hele maand. En in die maand zorgen we ervoor dat er in alle klassen van Dilsen-Stokkem, van de kleuterklas tot en met het zesde leerjaar, een jeugdschrijver of tekenaar op bezoek komt!

Heeft jouw kind ook zo genoten van deze voordrachten? Hieronder vind je de boeken van alle gastsprekers op een rijtje. Kom ze gerust uitlenen in de bib om nog lekker na te genieten!

 
Nog meer leuks van de bib 

 

Digidokter


Elke eerste vrijdag van de maand kan je bij Digidokter Thomas terecht voor gratis één-op-één hulp met je smartphone, tablet of computer. Daarnaast bieden we ook hele laagdrempelige computerlessen aan in de vorm van onze @ppcafés.

Meer info over de Digidokter
Meer info over de @ppcafés

 

Boekenruilkastjes Dilsen-Stokkem


Heb jij onze boekenruilkastjes al ontdekt? Je vindt er eentje in elke deelgemeente.

In zo'n kastje vind je géén bibliotheekboeken, maar boeken die door gulle mensen in Dilsen-Stokkem een tweede leven werden geschonken. Ook jij kan er boeken halen en/of achterlaten.

Ontdek hier de boekenruilkastjes

De Faar


Op dit moment verrijst er rond het oude bibliotheekgebouw een geweldig nieuw project: het cultuureducatieve centrum De Faar.

De bib wordt dan één van de vele spelers in dit gebouw, dat zal gaan bruisen van leven!


Ontdek hier alles over De Faar

Volg de bib online 

Je kan de bib online volgen via onze facebookpagina, op instagram of door je hieronder in te schrijven op onze nieuwsbrief. Zo ontvang je alle bibnieuws altijd als eerste in je mailbox.