E-boeken

Je kan in de bib kennismaken met e-boeken door eens een e-reader van ons uit te lenen, maar we hebben ook een extra collectie e-boeken die je gratis kan downloaden op je eigen e-reader, tablet of smartphone!

Dit downloaden kan je gewoon van thuis uit. Onze software er bovendien voor dat de e-boeken na 6 weken automatisch weer van je toestel verdwijnen. Superhandig dus!

Tolino E-reader

E-boeken zijn "elektronische boeken". Het zijn tekstbestanden met eventuele illustraties die je op een computer, tablet of zelfs smartphone kan lezen. Of op een toestel dat speciaal daarvoor werd ontwikkeld: de e-reader.

Zo'n e-reader is handig om mee te nemen en veel aangenamer voor je ogen dan bijvoorbeeld een tablet. Je kan meerdere e-boeken op één e-reader zetten en er zijn nog meer voordelen. Zo kan je de lettergrootte aanpassen of makkelijk in het boek gaan zoeken naar bepaalde namen.

 

E-boeken ontdekken op een reader van de bib

Om je te laten kennismaken met e-boeken hebben wij de afgelopen jaren zelf enkele e-readers aangekocht en een mooie collectie e-boeken uitgebouwd van meer dan 400 titels.

Heb je zelf geen e-reader en wil je eens proberen of het iets voor jou is? Of wil je er gewoon eens eenmalig gebruik van maken, bijvoorbeeld op vakantie, dan kan je zo'n e-reader komen uitlenen in de bib met daarop maximaal 5 e-boeken uit onze collectie.

Voor de e-boeken die je op deze manier uitleent gelden dezelfde regels als gewone boeken: je leent ze uit voor 3 weken en kan die uitleentermijn nog verlengen tenzij ze gereserveerd zijn door een andere lener.

Hoe deze manier van e-boeken lenen precies werkt, lees je hier.

E-boeken van de bib downloaden op je eigen toestel

Daarnaast hebben we samen met heel wat andere Vlaamse bibliotheken een gedeeld digitaal e-boekenplatform ontwikkeld met een aparte collectie van zo'n 4.500 titels.

Toegang tot deze collectie krijg je door middel van je Mijn Bibliotheek-profiel. Je kan ze op die manier downloaden zonder dat je zelfs naar de bib moet komen, en ze lezen op je tablet, smartphone, computer of eigen e-reader.

Op deze manier kan je 2 e-boeken tegelijk uitlenen, en na 6 weken verdwijnen ze automatisch van je toestel. Op die manier kan je ze nooit te laat inleveren en kan je dus ook geen boete krijgen. Natuurlijk kan je ze zelf ook altijd al eerder van je toestel verwijderen als je er klaar mee bent.

Hoe deze manier van e-boeken lenen precies werkt, lees je hier.

e-boeken promo banner