CoderDojo

De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit eentjes en nulletjes, en die wereld heeft nieuwe helden nodig...

Onze CoderDojo is een maandelijkse programmeerclub voor kinderen waar iedereen op zijn eigen tempo nieuwe dingen kan leren.

coderdojo_logo.png

In onze club leert je zoon of dochter op een coole manier programmeren. Van een eenvoudig scriptje schrijven tot hele spelletjes ontwikkelen en robotjes bouwen, het kan allemaal...

Leren doen de ninja's van de CoderDojo door het zelf te doen. Ze komen terecht in een leuke groep waar ze naar hartelust kunnen experimenteren en waar ze vooral eigen ding kunnen doen, steeds onder het toeziend oog van onze coaches.

De CoderDojo staat open voor meisjes en jongens van 7 tot 17 jaar en is altijd volledig gratis. Het afgelopen jaar heeft de CoderDojo noodgedwongen stilgelegen, maar we de draad weer op en komen terug samen in de bib.

 

Inschrijven voor de sessies

Deelnemen aan een Coderdojo is gratis, maar aanmelden is wel verplicht. Via deze link kan je jezelf aanmelden voor onze Coderdojo's

 

 

Micro:bit mini-computertje met een rood hartje oplichtend in de led-lampjes

Een Micro:bit uitlenen

In onze fysieke CoderDojo's werken we met de Micro-bit mini-computertjes. Goed nieuws: je kan deze toestelletjes komen lenen in de bib. Op die manier kan je thuis nog verder experimenteren en je kennis vergroten.

De Micro:bits worden net als jeugdboeken volledig gratis uitgeleend voor 4 weken.

Meer uitleg lees je via deze link.

 

CoderDojo Dilsen-Stokkem 

Wij komen fysiek samen met onze ninja's, en dat doen we dan telkens op elke laatste zaterdag van de maand in de namiddag.

Wij volgen het traject rond Micro:bit. Aan de hand van de visuele "blokken"-structuur van Micro:Bit maken onze ninja's vertrouwd met variabelen en met de booleaanse logica van AND, OR en NOT. We voorzien telkens een uitdagende opdracht om dit te blijven herhalen.

 

De regels van onze CoderDojo

  • Onze CoderDojo is er voor iedereen, en iedereen werkt op zijn eigen tempo aan wat hij of zij zelf wil
  • Onze CoderDojo is volledig gratis !
  • We verwachten dat de kinderen zelf een laptop meebrengen, maar we hebben ook wel enkele toestellen voor als dat niet lukt (beperkt aanbod)
  • We beginnen te werken met de Micro:bit, een minicomputertje dat tegelijk heel eenvoudig en heel krachtig is. Later kunnen mogelijk ook andere dingen aan bod komen (Scratch, Arduino, ...)
  • Onze coaches lossen de problemen die de kinderen tegenkomen bij het programmeren niet voor hen op, maar helpen hen zelf een oplossing te vinden
  • Mama's en papa's blijven niet bij de kinderen, maar kunnen een kwartiertje voor het einde wel komen kijken naar het toonmoment als resultaat van een namiddagje programmeren

Maar de belangrijkste regel van CoderDojo is ... above all, be cool !

 

Vier in retro-arcadestijl gepixeleerde ninja's gepresenteerd in stoere pose met opschrift Wanted Coach M-V-X en het logo van de CoderDojo

Zelf meewerken als coach?

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste coaches om onze jongens en meisjes bij te staan in hun digitale ontdekkingstocht. En zelfs als je niks van computers kent, kan je misschien wel meehelpen met de praktische kant van de CoderDojo.

Heb jij daar zin in? Lees er hier meer over.

Check zeker ook coderdojobelgium.be !