Boek
Nederlands

Otto houdt niet van drukte

Yoeri Slegers (auteur)
+1
Otto houdt niet van drukte
×
Otto houdt niet van drukte Otto houdt niet van drukte

Otto houdt niet van drukte

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De jonge Otto is gevoelig en houdt niet van drukte. Hoe kan hij daarmee omgaan? Voorleesboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Otto houdt niet van drukte
Auteur
Yoeri Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2022
[92] p. : ill.
ISBN
9789462916418 (hardback)

Besprekingen

Een herkenbaar kinderboek over de kleine Otto, die hooggevoelig is. Otto heeft veel broers en zussen en heeft last van de drukte. Hij zoekt manieren om met de drukte en de veranderingen om te gaan. In vriendelijke, vrolijke stijl geschreven. Met grappige gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 4 jaar.

Otto houdt niet van drukte

Ze worden meer en meer uitgebracht: prentenboeken die over de etiketjes gaan die kinderen tegenwoordig opgeplakt krijgen. De bedoeling is zeker goed, maar de uitwerking is vaak zo stereotiep en “gemaakt”.  In dit prentenboek is het voor mij niet anders. In deze verhalenbundel vind je negen korte verhalen over Otto. Zoals de titel zegt, heeft het konijn het moeilijk met drukte. In elk verhaaltje komt een andere lastigheid voor Otto aan bod (bijvoorbeeld last van drukte, geuren, etiketjes, boosheid door overprikkeling …). De reacties van zijn huisgenoten en omgeving krijgen ook een plaatsje (rekening houden met de wensen van Otto, voorspelbaarheid en duidelijkheid bieden, rust geven …). Al worden termen als hoogsensitiviteit en ASS niet gebruikt, toch ligt het er vingerdik op omdat het alleen maar gaat over Otto en zijn moeilijkheden en aanpassingen. Er wordt nog te veel gekeken door de “je bent anders-bril” dan door de “inclusiebril”. Het is wel fijn dat de omgevi…Lees verder