Boek
Nederlands

Poetin : straatvechter ondermijnt wereldorde

Wierd Duk (auteur)
+1
Poetin : straatvechter ondermijnt wereldorde
×
Poetin : straatvechter ondermijnt wereldorde Poetin : straatvechter ondermijnt wereldorde

Poetin : straatvechter ondermijnt wereldorde

Europa staat in brand. Vladimir Poetin heeft zijn dreigement om Oekraïne binnen te vallen waargemaakt. Het Westen weet zich geen raad met de agressieve Russische president, die al eerder, met de annexatie van de Krim, het volkerenrecht schond.
Zal Poetin het houden bij zijn aanval op Oekraïne? Of richt hij zijn pijlen ook op NAVO-landen, wat kan leiden tot een Derde Wereldoorlog? Of overspee
Titel
Poetin : straatvechter ondermijnt wereldorde
Auteur
Wierd Duk
Taal
Nederlands
Editie
Vijfde, herziene druk
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2022
109 p.
ISBN
9789044651713 (paperback)

Over Wierd Duk

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Zita Duk

Wierd Duk (Hooge Zwaluwe, 22 december 1959) is een Nederlands historicus, journalist en auteur. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis, cultuur en politiek van Rusland en Duitsland. Duk trad met enige regelmaat op als commentator en opiniemaker in radio- en televisieprogramma's.

Loopbaan

Duk studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en specialiseerde zich in de geschiedenis van Rusland en de Sovjet-Unie. Tussen 1992 en 2001 was hij correspondent in de Russische Federatie, met standplaats Moskou, onder meer voor Het Parool, de VNU-bladen en het weekblad Elsevier.

In 1999 won Duk de Anne Vondelingprijs voor politieke journalistiek met zijn reportages over de oorlogen in Tsjetsjenië.

Tussen 2001 en 2006 was Duk correspondent in Duitsland, met als standplaats Berlijn, voor de kranten van de Geassocieerde Pers Diensten (GPD). Vervolgens werkte hij als politiek verslaggever voor de GPD in Den Haag. Tuss…Lees verder op Wikipedia