Boek
Nederlands

Het pact

Wendy Stroobant (auteur)
+1
Het pact
×
Het pact Het pact
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Godz, de zoon van een werkloze filosoof, sluit een bloedpact met zijn beste vriend: ze gaan nooit meer nadenken. Maar dan wordt zijn vader onthoofd teruggevonden in een verlaten pretpark. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Filosofie
Extra onderwerp
thrillers; filosofie
Titel
Het pact
Auteur
Wendy Stroobant
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2022
ISBN
9789044846959 (hardback)

Besprekingen

Een spannende YA-krimi met een filosofisch tintje. Godz is de zoon van een werkloze filosoof. Om aan de druk van buitenaf te ontsnappen, sluit hij een bloedpact met zijn beste vriend: ze gaan nooit meer nadenken. Maar dan wordt zijn vader onthoofd teruggevonden naast een verlaten pretpark en doet een moorddadige bende er alles aan om Godz de Griekse filosofie bij te brengen.‘Het pact’ is een origineel verhaal, eigentijds en pakkend geschreven. Voor lezers vanaf ca. 15 jaar die niet bang zijn aangelegd én geïnteresseerd zijn in filosofie. Wendy Stroobant (Brussel, 1961) is een Belgische schrijfster van spannende jeugd- en YA-boeken. Eerder verschenen van haar onder meer ‘Brandmerk*’ en ‘Koorddansen**’.

Het pact x

Dit is een origineel boek. Als thriller komt die verrassend vaak grappig naar voren. Maar naast lachen en speuren naar “het hoofd”, leer je veel relevante dingen bij uit de filosofie. Dat is natuurlijk ook de bedoeling van dit boek: jongeren filosofie aanleren op een leuke manier. Hoewel “leuk” misschien niet het juiste woord is; we lossen immers samen met het hoofdpersonage Godz de moord op zijn vader op.Godz, officieel Ludwig, wordt uitgedaagd om het hoofd van zijn vader terug te vinden en maakt daarbij allerlei enge dreigingen mee. Alle engerds die hij tegenkomt hebben één ding gemeen: ze proberen hem iets over de filosofie aan te leren. Hoewel het boek absoluut niet geloofwaardig is en het daardoor ook weinig meeslepend is, is het educatief wel goed gebracht. Er is voldoende herhaling van de filosofische ideeën die worden voorgesteld, steeds op een subtiele manier. Wat we leren is bovendien ook juist en toegankelijk voor wie nog niets van filosofie kent. Het …Lees verder

Over Wendy Stroobant

Wendy Stroobant (Brussel, 26 april 1961) is een Belgische schrijfster van kinderboeken.

Leven

Als kind was Stroobant meer te vinden voor dappere helden dan voor sprookjes. Geschiedenis is een van haar favoriete vakken. Niet de jaartallen en belangrijke gebeurtenissen spreken haar aan, maar wel de kleine geschiedenis van de mensen. Die interesse komt terug in haar historische jeugdromans. Behalve auteur, is Stroobant leerkracht op een lagere school.

Werk

Stroobant schrijft historische verhalen voor jongeren vanaf een jaar of 12. Ze debuteerde in 2006 met Orfeo, over een Italiaanse castraatzanger uit de 18de eeuw. Haar verhalen spelen zich onder meer af ten tijde van de Franse Revolutie (Het beest), aan het hof van Lodewijk XIV (Prins van de hel) of in de 17de-eeuwse Zuidelijke Nederlanden (Duivelsstijd).

Ze plaatst telkens bijzondere mensen tegen de achtergron…Lees verder op Wikipedia