Boek
Nederlands

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Vivian Den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc
×
Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spekkie en Sproet gaan naar het circus. Daar ontdekt Spekkie, de superspeurder, dat de goochelaar zijn kunsten ook buiten het circus gebruikt. Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Goochelen
Leesniveau
AVI 6
Titel
Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2005
82 p. : ill.
ISBN
9789021615592

Besprekingen

Nieuw, zelfstandig te lezen deel in de serie* over Spekkie en Sproet. Het meisje dat dol is op spekkies en haar vriendje met de sproeten zijn speurders. Ze ontdekken dat de magiër van het circus een dubieus bijbaantje heeft. Hij is volleerd zakkenroller. Spekkie wil dat verder onderzoeken en een spannend avontuur met de verdwijntruc volgt. Boeiend, vlot en met humor geschreven boek. Het verhaal is onderverdeeld in korte, getitelde hoofdstukken; korte zinnen staan in een grote letter met schreef gedrukt. De hoofdstukken zijn rijk geïllustreerd met eigentijdse zwartwittekeningen met grijstinten; ze volgen het verhaal goed. Als toegift wordt de truc van het doorgezaagde meisje uit de doeken gedaan. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Wanneer Spekkie en Sproet aan de bushalte voorbij stappen, zien ze een man en een vrouw ruzie maken over een kapotte bril. Het blijkt echter een truc te zijn van een zakkenroller. De kinderen vergeten het voorval vlug want ze mogen naar het circus. Ze kijken ernaar uit, want Manolo Zapato treedt op met zijn magische trucs. Spekkie en Sproet zitten op de eerste rij en kijken hun ogen uit. De hypnoseact is spannend. Het messenwerpen vinden ze nogal akelig. Bij de verdwijntruc van de assistente Dolores mogen Spekkie en Sproet een beetje helpen. Ze vinden het ongelooflijk. Na de voorstelling wandelen de kinderen tussen de woonwagens om de sfeer van het circus op te snuiven. Ze komen toevallig terecht in de woonwagen van Manolo en ontdekken dat hij de zakkenroller is en diegene die geld van de directeur gestolen heeft. Onze vrienden worden ontdekt en vastgebonden en in de verdwijnkist gestoken. Sproet en Spekkie staan doodsangsten uit, maar de redding komt uit een onverwachte hoek. Het …Lees verder

Suggesties