Boek
Nederlands

Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening

Vivian Den Hollander (auteur), Juliette de Wit (illustrator)
+1
Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening
×
Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening

Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Spekkie en Sproet vinden een tekening van een boef. Ze zien hem in een café en volgen hem naar zijn huis. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 7, AVI E5, AVI M6
Titel
Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening
Auteur
Vivian Den Hollander
Illustrator
Juliette de Wit
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2010
87 p. : ill.
ISBN
9789021668307 (hardback)

Besprekingen

De ‘Spekkie en Sproet’-serie, een reeks pretentieloze verhaaltjes met humoristische inslag, focust op de belevenissen van dit vriendenduo, met spannende avonturen tot gevolg. Hierbij ontpopt Spekkie zich telkens tot een echte detective. In haar persoonlijke notitieboekje houdt ze alles nauwkeurig bij om de moeilijkste problemen op te lossen. Logisch ook dat na het succes van de vorige boeken, het concept voor Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening zo goed als ongewijzigd bleef.
Wanneer Spekkie en Sproet een tekening vinden met het hoofd van een man erop, blijkt dit al snel een compositietekening van een verdachte te zijn. Spekkies neef werkt bij de politie en vertelt hen dat ze de tekening maar beter aan hem kunnen geven. Natuurlijk laat Spekkie dit niet zomaar gebeuren. Door een slim plannetje kan ze de tekening in haar bezit houden en gaat ze op onderzoek uit. Wanneer ze de verdachte samen met een andere crimineel in een café ziet, zetten Spekkie en Sproet de ach…Lees verder
De stoere Marloes is zo verslaafd aan spekkies dat ze Spekkie wordt genoemd en haar wat bangere vriendje Sproet heeft veel sproeten. Enigszins stereotiep verhaaltje uit de populaire serie 'Spekkie en Sproet'* over twee kinderen die graag speuren. Ze vinden deze keer een compositietekening van een boef. Bij de politie mogen ze in het verdachtendossier kijken waar ze zelfs zijn naam zien. Niet gehinderd door volwassenen vinden en volgen ze de boef. Korte hoofdstukken met veel kleine en grotere tekeningen en een vlot geschreven tekst in korte zinnen en grote letters maken het geschikt voor kinderen die net toe zijn aan een heus boek. Stevig gebonden boek met een gekleurd, aantrekkelijk omslag en schutbladen met tekeningetjes van dingen die in het boek aan de orde komen. Spannend en grappig leesvoer. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties