Makkelijk lezen
Nederlands

Vechtlust : Fernando Ricksen : in makkelijke taal

Vincent De Vries (auteur), Jet Doedel (bewerker)
+1
Vechtlust : Fernando Ricksen : in makkelijke taal
×
Vechtlust : Fernando Ricksen : in makkelijke taal Vechtlust : Fernando Ricksen : in makkelijke taal

Vechtlust : Fernando Ricksen : in makkelijke taal

In de reeks:
Fernando Ricksen (1976) is beroemd als topvoetballer. Hij is ook bekend om zijn wilde leven vol drank, drugs, vrouwen en geld. Verhaal in gemakkelijke woorden en korte zinnen.
Extra onderwerp
Taalpunt, Biografische roman
Titel
Vechtlust : Fernando Ricksen : in makkelijke taal
Auteur
Vincent De Vries 1973-
Bewerker
Jet Doedel
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2019
95 p.
ISBN
9789086964703 (paperback)

Besprekingen

Fernando Ricksen (1976) was profvoetballer, zelfs topvoetballer die het Nederlands elftal haalde. In deze (auto)biografie beschrijft hij in ik-vorm zijn levensverhaal. Als niet bovenmatig talent werd er een beroep gedaan op zijn vechtlust, een eigenschap die in ruime mate vertegenwoordigd was. Nadat zijn carrière bij Limburgse voetbalclubs was gestart, zwierf hij over de wereld. Dan ontstaan de problemen. Het gevolg is een turbulent en wild leven vol buitensporige seksuele escapades, mislukte relaties, vechtpartijen op en buiten het veld en het excessief gebruik van drank en drugs. Het heeft een vernietigende werking. Nadat zijn leven in rustiger vaarwater is terechtgekomen, wordt hij ziek. In het tv-programma DWDD onthult hij de aard van die ziekte: ALS, een dodelijke spierziekte. Wederom zal hij zijn vechtlust moeten tonen. Deze uitgave, in makkelijke taal voor moeilijk lezenden of laaggeletterden, is een bewerking van de uitgave uit 2015 onder de gelijknamige titel. Overzichtelijk…Lees verder

Over Vincent De Vries

Vincent de Vries (1973) is een Nederlands sportjournalist en biograaf.

De Vries is journalist voor onder meer de tijdschriften Panorama en Nieuwe Revu. Daarnaast schrijft hij biografieën van sporters, zoals van de turnster Verona van de Leur met de gelijknamige titel, en Balverliefd van de voetbalster Anouk Hoogendijk. Met het boek Vechtlust, een biografie van voormalig voetballer Fernando Ricksen, ontving hij de publieksprijs van het Beste sportboek van het jaar 2013.