Boek
Hongaars
Titel
Hongaars / samengest. door Van Dale Lexicografie
Samensteller
Van Dale Lexicografie
Taal
Hongaars
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2004
219 p. : ill.
ISBN
90-215-4063-0

Besprekingen

Systematisch ingedeeld in een groot aantal rubrieken betreffende reizen en verblijf worden zinnen gegeven die van belang kunnen zijn, waartussen praktische toeristische gegevens zijn opgenomen. Met aanwijzingen voor de uitspraak. Het geheel wordt afgesloten met een uitgebreide woordenlijst Nederlands-Hongaars, bedoeld als aanvulling op de voorafgaande hoofdstukjes en met verwijzing naar de paragraaf met de belangrijkste zinnen waarin deze woorden voorkomen. Met instructieve illustraties van auto en fiets. Het boekje heeft het gebruikelijke formaat van dit soort conversatiegidsjes maar bevat in dat korte bestek meer voorbeeldzinnen (maar minder achtergrondinformatie) dan gebruikelijk. Er is ook een afdeling 'Iemand versieren' met handige voorbeeldzinnen als 'Heb je een condoom?'. Het Nederlands is in de nieuwe spelling. Deze nieuwe druk werd weer herzien en uitgebreid, o.a. met tekeningen van het menselijk lichaam (handig bij de dokter) en actueel computerjargon (prepaid etc.).

Over Van Dale Lexicografie

Van Dale Lexicografie bv (ook wel Van Dale) is een uitgeverij van woordenboeken, gevestigd in Antwerpen en Utrecht. De uitgeverij is genoemd naar Johan Hendrik van Dale (1828-1872), de grondlegger van het bekendste Nederlandse woordenboek in zijn huidige vorm.

Van Dale Lexicografie werd opgericht als werkmaatschappij van Kluwer. In maart 1999 maakte de uitgeverij zich los van het Wolters Kluwer-concern en werd zij een zelfstandig onderdeel binnen uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning Uitgevers.

Uitgaven

Van Dale is vooral bekend als uitgever van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, beter bekend als de Dikke Van Dale, ook toegankelijk via de website vandale.nl. Andere uitgaven zijn een woordenboek Hedendaags Nederlands, vertaalwoordenboeken voor moderne vreemde talen, een idioomwoordenboek en een serie praktijkgidsen (waaronder het Stijlboek NRC Handelsblad uit 2000 en het Stijlb…Lees verder op Wikipedia