Boek
Nederlands
Titel
Fins
Samensteller
Van Dale Lexicografie
Taal
Nederlands
Editie
5de dr.
Uitgever
Utrecht: Kosmos-Z&K, 2004
222 p.
ISBN
9021541432 9789021541433

Besprekingen

Taalgids Fins met als hoofdbestanddeel thematisch ingedeelde, veel voorkomende conversatiezinnen (met uitspraak). Daarnaast een woordenlijst Nederlands-Fins en een zeer beknopte grammatica voor enig inzicht in de structuur van de taal. De samenstellers doceren Fins aan de universiteiten van Amsterdam en Groningen. Een overzichtelijke gids die reizigers in Finland die de taal niet kennen basiscommunicatiemogelijkheden verschaft. Te gebruiken naast een reisgids. Er zijn nauwelijks vergelijkbare titels -de gemiddelde reisgids geeft slechts een fractie van de informatie op dit gebied. Deze nieuwe druk werd weer herzien en uitgebreid, o.a. met tekeningen van het menselijk lichaam (handig bij de dokter) en actueel computerjargon (prepaid etc.).

Over Van Dale Lexicografie

Van Dale Lexicografie bv (ook wel Van Dale) is een uitgeverij van woordenboeken, gevestigd in Antwerpen en Utrecht. De uitgeverij is genoemd naar Johan Hendrik van Dale (1828-1872), de grondlegger van het bekendste Nederlandse woordenboek in zijn huidige vorm.

Van Dale Lexicografie werd opgericht als werkmaatschappij van Kluwer. In maart 1999 maakte de uitgeverij zich los van het Wolters Kluwer-concern en werd zij een zelfstandig onderdeel binnen uitgeversgroep Veen Bosch & Keuning Uitgevers.

Uitgaven

Van Dale is vooral bekend als uitgever van het Van Dale Groot woordenboek van de Nederlandse taal, beter bekend als de Dikke Van Dale, ook toegankelijk via de website vandale.nl. Andere uitgaven zijn een woordenboek Hedendaags Nederlands, vertaalwoordenboeken voor moderne vreemde talen, een idioomwoordenboek en een serie praktijkgidsen (waaronder het Stijlboek NRC Handelsblad uit 2000 en het Stijlb…Lees verder op Wikipedia