Boek
Nederlands

De geest van de meesterdief

Tjerk Noordraven (auteur), Laury Tinnemans (illustrator)
+1
De geest van de meesterdief
×
De geest van de meesterdief De geest van de meesterdief
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Giel mist zijn opa, die onlangs is overleden, heel erg. Hij zou graag nog eens met hem praten. Dan vindt Giel een boek waarmee je geesten op kunt roepen. Het gaat mis, er komt een geest van een meesterdief! En die wiil een gouden masker stelen. Wat nu? Vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Spoken, Diefstal
Leesniveau
AVI E4, AVI 5
Titel
De geest van de meesterdief
Auteur
Tjerk Noordraven
Illustrator
Laury Tinnemans
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2020
69 p. : ill.
ISBN
9789020677317 (hardback)

Besprekingen

Giel mist zijn opa, die onlangs is gestorven, heel erg. Op de markt vindt hij een bijzonder boek over het oproepen van geesten. Hij besluit het te kopen, omdat het het hem misschien helpt om de geest van opa op te roepen. Het verhaal krijgt een spannende wending, want bij het oproepen van opa’s geest komt er een andere geest tevoorschijn, die ook Vik heet, maar dan Vlugge Vik. Die zet Giel en broer Kas onder druk en weet daarbij in manipulatieve zin van geen ophouden. Vlugge Vik was bij leven meesterdief. Hij wil per se nog een museumstuk bemachtigen, een masker van puur goud, gemaakt in de Inca-tijd. En dat masker moeten Giel en Kas stelen, omdat geest Vik dit zelf niet meer kan. Hoe dit avontuurlijke verhaal verdergaat, zullen kinderen zelf graag ontdekken (of laten voorlezen). Het is geschreven in sprankelend Nederlands. Het papier is zo vormgegeven dat het doet denken aan perkament. Passende kleurenillustraties met een langneuzige, gemeen kijkende Vlugge Vik completeren het verhaa…Lees verder

Over Tjerk Noordraven

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Nynke de Groot

Tjerk Tijmen André Noordraven (Nijmegen, 4 februari 1987) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In het openbaar draagt hij altijd een opgezette vleerhond op zijn schouder.

Loopbaan

Noordraven groeide op in Nijmegen. Na de middelbare school woonde hij twee jaar lang in Italië, waar hij Italiaanse letterkunde studeerde. Daarna kwam hij terug naar Nederland voor een studie Nederlandse taal en cultuur. Na zijn studie werkte hij als redacteur van boeken, tot hij in 2017 debuteerde als kinderboekenschrijver.

Hij debuteerde in juni 2017 met Het nieuwe spookhuis (9+), het eerste boek uit de serie De engste serie ooit. Al na een week kreeg het boek een tweede druk. In januari 2018 volgde De Transsylvanië Express. Daarna volgden nog meer delen. In totaal krijgt de serie acht delen.

In 2018 stond hij met zijn debuut in de finale van de Hotze de Roosprijs.

In najaar 2018 werd zijn boek Het nieuw…Lees verder op Wikipedia