Boek
Nederlands

Prins zoekt prins

Tiny Fisscher (auteur), Coen Hamelink (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Prins Thijn heeft geen zin meer in handen schudden, praatjes maken en doen alsof. Hij zet een advertentie in de krant voor een invalprins. De invaller komt er, maar Thijn raakt alleen maar meer in de war. Wat is er aan de hand? Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 5 jaar.
Extra onderwerp
SDG, SDG's
Titel
Prins zoekt prins
Auteur
Tiny Fisscher
Illustrator
Coen Hamelink
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Volt, 2023
[36] p. : ill.
ISBN
9789021469584 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over een jonge prins die op zoek gaat naar een invalprins, en gevoelens voor hem krijgt.Prins Thijn heeft er genoeg van. Hij wil even geen handen schudden, praatjes maken, vriendelijk knikken en doen alsof. Hij zoekt een invaller en zet een advertentie in de krant: prins zoekt prins. De invalprins komt er, maar Thijn raakt daar alleen maar meer van in de war. Wat is er toch aan de hand? In vriendelijke stijl en met humor geschreven. Met paginagrote, vrolijke gekleurde prenten. Vanaf ca. 5 jaar. Tiny Fisscher (Castricum, 1958) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan veertig boeken. Haar werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over Tiny Fisscher

Tiny Fisscher (1958) is een Nederlandse schrijfster. Daarnaast is ze ook leespromotor op basisscholen, onder andere via De Schrijverscentrale en Stichting Schoolschrijver.

In 1999 verscheen haar eerste kinderboek En dan was ik de prinses. Intussen heeft ze meer dan vijftig boeken op haar naam staan. Naast kinderboeken en jeugdromans schreef de auteur ook een aantal non-fictieboeken voor jongeren en volwassenen. In 2016 brak ze bij het grote publiek door met haar bewerking van de beroemde klassieker Alleen op de wereld, van Hector Malot. Het boek werd geïllustreerd door Gouden Penseelwinnares Charlotte Dematons, was een van de vier genomineerden van het DWDD-boekenpanel en won de Librisprijs mooiste boekomslag 2016. In 2018 verscheen het boek in een Duitse uitgave. In 2018 verscheen haar romanversie van Romeo en Julia, bij Blossom Books, met illustraties van Sophie Pluim. De reeks klassiekers heeft zich sindsdien flink uitgebreid.

In 2022 w…Lees verder op Wikipedia