Maanlicht over het meer

Susan Wiggs (auteur), Ingrid Zweedijk (vertaler)
Een verpleegkundige, een weduwe met twee dochters, heeft een flinke schuld na het overlijden van haar man en moet haar huis uit, maar kan een baan krijgen met inwoning bij een rijke familie.
Titel
Maanlicht over het meer
Auteur
Susan Wiggs
Vertaler
Ingrid Zweedijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Starlight on Willow Lake
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021
398 p.
ISBN
9789402708363 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Faith McCallum is verpleegkundige. Ze is weduwe, heeft twee dochters en een flinke schuld na het overlijden van haar man. Ze moet haar huis uit. Gelukkig krijgt ze een baan met inwoning bij de rijke familie Bellamy. De door een ongeluk gehandicapt geraakte Alice is een lastige patiënte, maar ze leert goed met haar om te gaan. De knappe zoon Mason is het enige beschikbare familielid waarop Faith een beroep kan doen. Voorspelbaar en wensvervullend verhaal met redelijke karaktertekening en ontwikkeling. Deel uit de Avalon-serie, waarin steeds een andere inwoner van dit Amerikaanse stadje de hoofdpersoon is. Kan afzonderlijk worden gelezen. . De auteur (1958) heeft veel titels op haar naam staan. Feelgood verhaal.

Over Susan Wiggs

Susan Wiggs (17 mei 1958) is een Amerikaanse auteur van historische en hedendaagse romans, met name romantische fictie. Haar boeken zijn in vele talen gepubliceerd, waaronder Duits, Frans, Hongaars, Japans, Lets, Nederlands en Russisch. Een aantal van haar boeken is ook op e-boek en als luisterboek verschenen.

Vroege jaren

Wiggs begon als kind al te schrijven. Haar eerste novelle A Book About Some Bad Kids schreef zij toen ze acht jaar was. Ze liet haar droom om romanschrijver te worden tijdelijk rusten, studeerde af aan de Harvard-universiteit en werd wiskundeleraar. Ze bleef echter lezen, vooral dol op liefdesromans. Nadat ze op een avond in 1983 geen leesboeken meer had, begon ze opnieuw te schrijven. Het werd een boek met de werktitel Een boek over sommige slechte volwassenen.

Carrière

Gedurende drie jaar bleef Wiggs schrijven, en in…Lees verder op Wikipedia