Boek
Nederlands

Een Alpenroman

Simon Vestdijk (auteur)
+1
Een Alpenroman
×
Een Alpenroman Een Alpenroman

Een Alpenroman

In de reeks:
Als een Nederlandse vrouw van middelbare leeftijd, op rustvakantie in een Beiers alpenhotel, met liefdevolle aandacht door een kelnerin wordt omringd, ontstaat een liefde tussen de twee, maar er staan heel wat mannen in de weg.
Onderwerp
Lesbische vrouwen
Titel
Een Alpenroman
Auteur
Simon Vestdijk
Taal
Nederlands
Uitgever
Groningen: Uitgeverij Kleine Uil, © 2021
399 p.
ISBN
9789493170506 (paperback)

Over Simon Vestdijk

CC BY 3.0 - Foto van/door Simon Vestdijk sr.

Simon Vestdijk (Harlingen, 17 oktober 1898 – Utrecht, 23 maart 1971) was een Nederlands romanschrijver, dichter, essayist, vertaler, muziekcriticus en arts.

Levensloop

Jeugd in Friesland

Vestdijk, de zoon en enig kind van Simon Vestdijk en Anne (Anna Margaretha Clazina) Mulder, groeide op in Harlingen, dat in een aantal van zijn boeken terugkomt als Lahringen. De achternaam Vestdijk was in 1830 ontstaan, toen de gelijknamige grootvader van de schrijver te vondeling gelegd werd op de hoek van de Haarlemse Oostvest en Dijkstraat, waaruit de achternaam van de boreling werd samengesteld. Opa Vestdijk leidde later in Haarlem een dansschool.

Simon Vestdijk ging in Harlingen naar de lagere school en de driejarige HBS, waar zijn vader, een strenge man, gymnastiekleraar was. Daarna ging hij naar de Rijks-HBS te Leeuwarden. Vestdijk was een goede leerling, maar vo…Lees verder op Wikipedia