Dvd
Engels

Scandal. Het complete vierde seizoen

Shonda Rhimes (scenarist), Chad Fischer (componist), Kerry Washington (acteur)
Olivia Pope is leider van een team crisismanagers in Washington D.C. die, als zich binnen de politieke elite een schandaal ontwikkelt, onmiddellijk wordt ingeschakeld om een publicitaire ramp te voorkomen.
Onderwerp
Politiek, Schandalen
Titel
Scandal. Het complete vierde seizoen / created by Shonda Rhimes
Scenarist
Shonda Rhimes
Componist
Chad Fischer
Acteur
Kerry Washington
Taal
Engels
Uitgever
ABC Studios, © 2016
6 dvd-video's
Oorspr. opname
2015
Speelduur
22 afleveringen x ca. 41 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden
EAN
8717418481032

Besprekingen

Vierde seizoen (2014-2015) van een Amerikaanse tv-serie van ABC gecreëerd door Shonda Rhimes (Grey's anatomy; Private Practice). Met Kerry Washington (Django Unchained) in de hoofdrol als Olivia Pope, leider van een team crisismanagers in Washington DC. Als zich binnen de politieke elite een schandaal ontwikkelt, worden onmiddellijk de 'fixers' ingeschakeld om een (publicitaire) ramp te voorkomen. Diederik van Hoogstraten (Volkskrant 13-4-'13) schreef over seizoen 1: 'Ook de tv-recensenten zijn vol lof. 'Met kleurrijke boeven, samenzweringen, waterboarden, moorden, R&B-songs en het beste homostel op de televisie is de serie een paranoïde koortsdroom', schrijft weekblad The New Yorker. 'Een perfecte wekelijkse orgie van politieke corruptie en seks en moord. Een sensatie', oordeelt popcultuurtijdschrift Rolling Stone. Scandal is vooral zo fris, vindt dat blad, vanwege de 'badass' vrouwen. (...) Revolutionair is dat Scandal wordt gedragen door drie zwarte vrouwen.' (red./scriptschrijfste…Lees verder

Over Shonda Rhimes

CC BY 2.0 - Foto van/door Greg Hernandez from California, CA, USA

Shonda Rhimes (Chicago, 13 januari 1970) is een Amerikaans filmproducent en regisseur.

In 2006 en 2007 werd zij voor de serie Grey's Anatomy genomineerd voor een Primetime Emmy Award voor beste dramaserie.

In 2015 schreef Rhimes de bestseller Year of Yes.

Rhimes heeft haar eigen televisieproductiemaatschappij genaamd Shondaland. Toen het werd opgericht in 2005, was Grey's Anatomy de eerste serie die er werd geproduceerd.

Lees verder op Wikipedia