Boek Nederlands

Boeddhisme voor moeders : praktische gids voor ontspannen moederschap

Sarah Napthali (auteur)

Boeddhisme voor moeders : praktische gids voor ontspannen moederschap

Sarah Napthali (auteur)
In de meeste boeken over ouderschap en opvoeding staat het kind centraal, maar Sarah Napthali, richt zich in Boeddhisme voor moeders juist op de moeder. Met boeddhistische principes die iedereen moeiteloos elke dag kan toepassen.

Boeddshisme voor moeders
In de meeste boeken over ouderschap en opvoeding staat het kind centraal, maar Sarah Napthali, richt zich in Boeddhisme voor moed
Titel
Boeddhisme voor moeders : praktische gids voor ontspannen moederschap
Auteur
Sarah Napthali
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Buddhism for mothers
Uitgever
Haarlem: Altamira, 2018
251 p.
ISBN
9789401303637 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Besprekingen

Het boeddhisme is gemaakt voor celibataire monniken met veel tijd. Moeders van kleine kinderen hebben tijdgebrek. De auteur, zelf moeder van twee kleine kinderen, heeft de lering en beoefening geschikt gemaakt voor moeders. Elk hoofdstuk beschrijft een positieve eigenschap zoals aandacht, mededogen en kalmte die tijdens de zorg van kinderen kan worden gepraktiseerd. Er zijn veel concrete voorbeelden van moeders en veel praktische tips. De uitleg van boeddhistische beginselen is goed. Er is veel aandacht voor de moeilijke kanten van het moederschap. Schuldgevoel, drang naar perfectie, angst en zorg voor de kinderen komen aan bod. Meditatie kan worden beoefend tijdens het huishouden en hoeft niet zittend op een kussen. Achterin enkele bijlagen en een literatuuropgave.