Boek Nederlands

Doe meer met Android : smartphones, tablets, apps en het platform

Sander Van Vugt (auteur)

Doe meer met Android : smartphones, tablets, apps en het platform

Sander Van Vugt (auteur)
In korte tijd heeft Android een stevige plaats verworven. In dit boek leert u hoe u hier meer mee doet. Uiteraard komen standaardtoepassingen die betrekking hebben op het werken met multimedia en internettoepassingen aan de orde. Daarnaast wordt ingegaan op de wijze waarop u Android in kunt zetten voor verschillende doeleinden die ook zakelijk interessant zijn. Denk daarbij aan de synchronisatie
Titel
Doe meer met Android : smartphones, tablets, apps en het platform
Auteur
Sander Van Vugt
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Den Haag: Academic Service, 2012
188 p. : ill.
ISBN
9789012583633 (paperback)

Besprekingen

Android, het besturingssysteem dat vooral gekend is van tablets en smartphones, heeft nog niet veel aan populariteit ingeboet, ondanks alle pogingen van de concurrentie met het appeltje. De meeste mensen kennen het wellicht van op hun nieuwe telefoon, die doorgaans met een redelijk beperkte handleiding wordt geleverd. Op zich is dat geen ramp aangezien men er alles aan doet om het zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, maar voor een beginnende gebruiker is het wel behoorlijk veel ineens. Doe meer met Android van Sander van Vugt zou een prima aanvulling kunnen zijn op die handleiding, afgaande op een korte blik op de inhoudsopgave: instellingen van je telefoon, beheren van apps en contactpersonen, bellen en sms’jes versturen, foto’s maken, mediaspeler gebruiken en werken met bestanden. Allemaal dingen die je met je nieuwe telefoon ongetwijfeld wil doen. Of tablet, want ook daar kan je uiteraard kiezen voor het Android-besturingssysteem.
De auteur herhaalt trouwens meerma…Lees verder
Dankzij smartphones, tablets en de bijbehorende app-markt is het besturingssysteem Android in korte tijd een bekend en zeer veel gebruikt systeem geworden. Met dit boek wordt aan mensen die reeds bekend zijn met Android een gids geboden om de functionaliteit van hun apparaat de kunnen uitbreiden, zowel voor persoonlijk als voor zakelijk gebruik. In dertien hoofdstukken worden verschillende onderwerpen behandeld, van het verbinding maken en integreren van het apparaat met de computer tot het beheren van social media en bekijken van documenten. Vele functies en apps zoals SoundHound en Dropbox worden stap voor stap toegelicht, ondersteund door screenshots. De auteur schrijft geregeld (leer)boeken over nieuwe ontwikkelingen en technologie, zoals eerder over besturingssysteem Linux en de iPad.