Strip
Nederlands

De vloek

Robbert Damen (scenarist), Daniel Van den Broek (illustrator)
De Vikingen willen de kleine jongen Roar verbannen omdat hij vervloekt is. Af en toe verandert hij namelijk in een gevaarlijke ijsbeer. Misschien kan een heks hem van de vloek bevrijden? Stripverhaal op AVI-E5. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Vikingen
Leesniveau
AVI 7, AVI E5
Titel
De vloek
Scenarist
Robbert Damen
Illustrator
Daniel Van den Broek
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2020
31 p. : ill.
ISBN
9789048738366 (hardback)

Besprekingen

De kleine Roar is als kind te vondeling gelegd bij een Vikingdorp. Hij heeft een bijzondere gave. Wanneer hij boos wordt, verandert hij in een reusachtige ijsbeer. Omdat hij als ijsbeer heel sterk en gevaarlijk is, willen de dorpsbewoners hem verbannen. Of zou een heks hem van zijn vloek kunnen bevrijden? Een avontuurlijk stripverhaal in een fantasievolle historische Vikingensetting met magie, wolven en een goede dosis humor. Goed te volgen verhaal. De illustraties bestaan uit drie tot vijf kaders per pagina in kleur met duidelijke, vrij grote letters in de ballonen. Enige lastige kan het gebruik van de Ø zijn die soms als ‘eu’ en soms als ‘o’ fungeert. Met kleurrijke tekeningen door Daniel van den Broek, o.a. bekend van zijn strip ‘Viktor & Frenky’ en zijn tekenwerk aan ‘Jan, Jans en de Kinderen’. Met tekst door Robbert Damen wiens werk gepubliceerd is in o.a. de Eppo en de Donald Duck. Charmante avontuurlijke ballonstrip voor kinderen op niveau AVI-E5 niveau als onderdeel van het Le…Lees verder

Over Robbert Damen

Robbert Damen (Noordwijkerhout, 1971) is een Nederlandse illustrator. Sinds 1998 werkt hij zelfstandig en illustreert hij voor onder meer de Taptoe, Eppo en Donald Duck. Ook maakt hij illustraties voor kinderboeken en samenleesboeken en werkt hij voor diverse educatieve uitgeverijen.

Externe link

  • Blog van Robbert Damen
Lees verder op Wikipedia