Strip
Nederlands

Billies bal

Roba (auteur)

Billies bal

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Grappige en soms ondeugende avonturen van Bollie en zijn hond Billie. Ballonstrip in kleur. Vanaf 9 jaar.
Extra onderwerp
humor
Titel
Billies bal
Auteur
Roba
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Carnet de Bill
Uitgever
Charleroi: Dupuis, 2022
46 p. : ill.
ISBN
9789031440092 (paperback)

Besprekingen

Humoristische strip in de serie Billie & Bollie. Samen met zijn cockerspaniël Billie beleeft Bollie alledaagse en fantasierijke avonturen in de buurt. Met een flinke dosis humor geschreven. Traditionele ballonstrip met vrolijke ingekleurde lijntekeningen. Vanaf 9 jaar.Jean Roba (Schaarbeek, 28 juli 1930 - Brussel, 14 juni 2006) was een Belgisch illustrator en stripauteur.

Over Roba

Jean Roba (Schaarbeek, 28 juli 1930 - Brussel, 14 juni 2006) was een Belgisch illustrator en stripauteur.

Midden jaren 50 startte hij als illustrator in de reclamewereld om er als studiochef te eindigen. Deze stiel leerde hem om op een efficiënte wijze te tekenen.

In 1957 begon hij illustraties te maken voor educatieve albums en de tijdschriften van Dupuis (waaronder het stripweekblad Spirou (Robbedoes)) via het agentschap World Press. Hij kreeg voor Spirou onder meer als opdracht de wekelijkse voorpagina te tekenen. In 1958 tekende hij voor het blad zijn eerste strips: De dappere chauffeur en Hoe Troje aan het licht kwam, beiden in de reeks De verhalen van Oom Wim. Dat deed hij onder de naam "Robeddy", wat ook verwijst naar tekenaar Eddy Paape, die de verhalen inktte.

Eind jaren 50 werd hij door André Franquin als medewerker aangeworven voor de reeks Robbedoes en Kwabbernoot. Franquin had toen zijn handen vol met het ex…Lees verder op Wikipedia