Boek
Nederlands

Koude rillingen : 10 verhalen waar je kippenvel van krijgt

R.L. Stine (auteur), Jet Zegers (vertaler), Myléne Delfos (vertaler)
+1
Koude rillingen : 10 verhalen waar je kippenvel van krijgt
×
Koude rillingen : 10 verhalen waar je kippenvel van krijgt Koude rillingen : 10 verhalen waar je kippenvel van krijgt

Koude rillingen : 10 verhalen waar je kippenvel van krijgt

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bundeling van tien griezelige verhalen. Met zwart-wit illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Griezels
Titel
Koude rillingen : 10 verhalen waar je kippenvel van krijgt
Auteur
R.L. Stine
Vertaler
Jet Zegers Myléne Delfos
Illustrator
David SanAngelo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Stinetinglers
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, 2022
224 p. : ill.
ISBN
9789020623130 (hardback)

Besprekingen

Een griezelverhalenbundel van R.L. Stine. Een jongen die een hekel heeft aan insecten ziet ze opeens overal. De huid van een basketbalspeler druipt van zijn handen, maar niemand anders kan het zien. Drie vrienden vinden een gat in de grond dat alleen maar groter en groter wordt. Dit en meer valt te lezen in de tien verhalen in dit boek. In vlotte, hedendaagse stijl en met humor geschreven. Met griezelige zwart-witillustraties. R.L. Stine (Columbus, 1943) is o.a. scenarioschrijver, hoofdredacteur en jeugdauteur. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven. Vanaf ca. 10 jaar.

Over R.L. Stine

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

R.L. Stine, volledige naam Robert Lawrence Stine (Columbus (Ohio), 8 oktober 1943) is een Amerikaanse schrijver van griezelkinderboeken.

Stine en zijn broertje vertelden elkaar als jongetjes al 's avonds griezelverhalen als ze in bed lagen. Toen hij negen jaar oud was begon hij echter met komische boeken schrijven die hij zelf van getekende illustraties voorzag en als jong volwassende redigeerde hij voor diverse humoristische tijdschriften. Hij werd na een tijd hoofdredacteur van het humoristische blad Bananas voor kinderen uitgegeven door de Amerikaanse uitgeverij Scholastic.

Hierna begon hij met het schrijven van thrillers voor kinderen. Zijn eerste boek was Blind Date wat een succes werd. Nadien volgden nog diverse thrillers als de serie Kippenvel (Goosebumps) waarvan het eerste deel Welcome to Dead House (We Zijn Niet Alleen) in 1992 verscheen. Anno 2011 zijn er meerdere boekenseries zoals Fear Street, "Nachtmerries…Lees verder op Wikipedia