Strip
Nederlands

Nondejuut

Raoul Cauvin (scenarist), Daniel Kox (illustrator)
In de reeks:
Agent 212; 14
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
De naïeve en sympathieke dikkerd Agent 212 is steevast kop van Jut als problemen op iemand moeten worden afgeschoven of als iemand met vervelende klussen moet worden opgezadeld. Boeven, onvoorzichtige chauffeurs en koppige zelfmoordenaars volgen elkaar in een ‘moordend’ ritme op, tot groot plezier van de lezers én van de auteurs van de reeks, Kox en Cauvin.
Titel
Nondejuut
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-
Illustrator
Daniel Kox
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Sauté de poulet
Uitgever
[Brussel]: Dupuis, 2009
46 p. : ill.
ISBN
9789031430505 (paperback)

Besprekingen

Een aantal korte, humoristische stripverhalen rond het dagelijks wel en wee van een politieagent. Dat men bij de politie ook maar mens is, blijkt als de agenten in verleiding komen om 'elastiekje te springen', dronken worden, last van hun gebit hebben etc. Het niveau van de humor is redelijk en houdt het midden tussen kolderiek gooi- en smijtwerk à la Ibanez en het burleske van het werk van Gerrit de Jager. Het tekenwerk is van het bekende 'Robbedoes'-gehalte. Voor een brede lezerskring vanaf ca. 8 jaar.

Over Raoul Cauvin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frantogian

Raoul Cauvin (Antoing, 26 september 1938) is een Belgisch scenarioschrijver van stripverhalen. Hij is een van de productiefste scenarioschrijvers van België.

Hij studeerde steendrukkunst aan het Sint-Lucasinstituut te Doornik. In 1960 werd hij aangenomen bij uitgeverij Dupuis, aanvankelijk als letteraar en later als cameraman in de tekenfilmstudio van Dupuis. Stilaan begon hij ook scenario's te schrijven. 1968 was het jaar van zijn doorbraak, toen het stripblad Robbedoes van Dupuis nood had aan nieuwe scenaristen. In 1969 verscheen het eerste verhaal van De Blauwbloezen, dat hij schreef voor Salvérius. Deze westernstrip vormde het antwoord op het vertrek van Morris en zijn strip Lucky Luke naar stripblad Pilote en uitgever Dargaud. In 1974 schreef hij voor tekenaar Lambil het toonaangevende Arme Lampil, een autofictie waarin hij samen met de tekenaar de hoofdrol speelde. De strip Agent 212 in 1975 was het eerste van een reeks stripverhalen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties