Strip
Nederlands

De nachtwacht

Raoul Cauvin (scenarist), Daniel Kox (tekenaar)
De naïeve en sympathieke dikkerd Agent 212 is steevast kop van Jut als problemen op iemand moeten worden afgeschoven of als iemand met vervelende klussen moet worden opgezadeld. Boeven, onvoorzichtige chauffeurs en koppige zelfmoordenaars volgen elkaar in een ‘moordend’ ritme op, tot groot plezier van de lezers én van de auteurs van de reeks, Kox en Cauvin.
Titel
De nachtwacht
Scenarist
Raoul Cauvin 1938-
Tekenaar
Daniel Kox
Taal
Nederlands
Uitgever
Charleroi: Dupuis, 1986
48 p.
ISBN
9789031430475

Besprekingen

Karikaturale, humoristische ballonstrips rond een veel te dikke Vlaamse diender. Veel grapjes zijn daardoor niet zo herkenbaar voor Hollanders. In een aantal verhaaltjes van één tot vijf pagina's wordt een grap uitgewerkt. Soms loopt de vrouw weg, of probeert onze diender een flink stokbrood naar binnen te werken – in diensttijd en dat zonder betrapt te worden. De ideetjes zijn wel leuk, maar vooral voor kinderen. Onnodig te vertellen dat onze dikke diender altijd aan het kortste eind trekt. Mooi ingekleurd, de achtergronden zijn niet zo uitgewerkt, de figuurtjes wel. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Raoul Cauvin

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Frantogian

Raoul Cauvin (Antoing, 26 september 1938) is een Belgisch scenarioschrijver van stripverhalen. Hij is een van de productiefste scenarioschrijvers van België.

Hij studeerde steendrukkunst aan het Sint-Lucasinstituut te Doornik. In 1960 werd hij aangenomen bij uitgeverij Dupuis, aanvankelijk als letteraar en later als cameraman in de tekenfilmstudio van Dupuis. Stilaan begon hij ook scenario's te schrijven. 1968 was het jaar van zijn doorbraak, toen het stripblad Robbedoes van Dupuis nood had aan nieuwe scenaristen. In 1969 verscheen het eerste verhaal van De Blauwbloezen, dat hij schreef voor Salvérius. Deze westernstrip vormde het antwoord op het vertrek van Morris en zijn strip Lucky Luke naar stripblad Pilote en uitgever Dargaud. In 1974 schreef hij voor tekenaar Lambil het toonaangevende Arme Lampil, een autofictie waarin hij samen met de tekenaar de hoofdrol speelde. De strip Agent 212 in 1975 was het eerste van een reeks stripverhalen …Lees verder op Wikipedia

Suggesties