Boek
Nederlands

Juffrouw Julia's jaszakken

Quentin Blake (auteur), Huberte Vriesendorp (vertaler)
+1
Juffrouw Julia's jaszakken
×
Juffrouw Julia's jaszakken Juffrouw Julia's jaszakken
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De nieuwe buurvrouw Julia heeft een jas met wel honderd zakken. Daar zit van alles in: van muizen, zakdoeken tot skateboards, krokodillen en een olifant. Wat zou jij willen dat er in die zakken zou zitten? Prentenboek met grappige kleurenillustraties en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Juffrouw Julia's jaszakken
Auteur
Quentin Blake
Vertaler
Huberte Vriesendorp
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Angelica's sprockets pockets
Uitgever
Amsterdam: Rubinstein, 2010
[30] p. : ill.
ISBN
9789047607113 (hardback)

Besprekingen

De nieuwe buurvrouw Julia heeft een jas met wel honderd zakken. De inhoud van deze zakken varieert van muizen, zakdoeken tot skateboards, krokodillen en een olifant. In feite alles wat je maar bedenken kunt. En dat wordt de lezer aan het einde dan ook rechtstreeks gevraagd. Prentenboek met grappige illustraties in zachte kleuren. Aan het vrolijke, uitnodigende omslag van Juffrouw Julia in haar bijzondere jas is al de schetsmatige en humoristische stijl van de bekende illustrator Quentin Blake herkenbaar. Hij illustreerde onder andere de boeken van Roald Dahl; in Nederland werd zijn werk bekroond met een Zilveren Penseel. De met waterverf ingekleurde pentekeningen zijn overwegend paginagroot en lopen afwisselend door over een dubbele bladzijde. De eenvoudige tekst, van een tot drie regels, in groot lettertype, is op rijm in een afwisselend rijmschema van ab en abcb. Een heerlijk, fantasierijk prentenboek voor kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Over Quentin Blake

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Eaag14!

Sir Quentin Saxby Blake (Sidcup, 16 december 1932) is een Brits cartoonist, illustrator en auteur.

Loopbaan

Quentin Blake debuteerde in 1968. Hij is voornamelijk bekend van zijn tekeningen in de kinderboeken van Roald Dahl, waaronder De GVR en de De heksen. Het eerste kinderboek van Dahl dat Blake illustreerde was De reuzenkrokodil. Andere boeken die Dahl al eerder had geschreven (zoals Sjakie en de chocoladefabriek) zijn in latere uitgaven door Blake opnieuw van tekeningen voorzien. Alles bij elkaar illustreerde Blake meer dan 300 jeugdboeken, waaronder het debuutboek van David Walliams, The Boy in the Dress. Daarnaast heeft hij ook zelf meer dan 30 boeken geschreven.

Blake werd benoemd tot Commandeur in de Orde van het Britse Rijk. Daarnaast is hij patroon van een aantal plaatselijke verenigingen, zoals de Blake Society, het Downing College en de Campaign for Drawing. hij leeft nog.

Lees verder op Wikipedia