Boek
Nederlands
Neferet heeft zich bekendgemaakt aan de gewone mensen en noemt zich de Dark Goddess. De enige die haar kan stoppen is Zoey, maar zij kan haar krachten niet gebruiken. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Vampiers
Titel
Verlost
Auteur
Phyllis Christine Cast Kristin Cast
Vertaler
Henny Van Gulik
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Redeemed
Editie
1
Uitgever
Houten: Boekerij, 2015
333 p.
ISBN
9789000345861 (paperback)

Besprekingen

Neferet heeft zich bekend gemaakt aan de gewone mensen en noemt zich de Dark Goddess. Degene die haar kan stoppen moet zowel de macht hebben om de elementen op te roepen, als gebruik kunnen maken van Oude Magie. Zoey kan dit, maar zij kan niet helpen, vanwege de gevolgen van haar eerdere gebruik van Oude Magie. Twaalfde en laatste deel in de serie 'Het huis van de nacht'*. Het perspectief ligt grotendeels bij Zoey (ik-figuur), maar af en toe kijk je als lezer door de ogen van een van de andere personages, zoals Neferet, Kalona en Aphrodite. Deze hoofdstukken zijn in de derde persoon geschreven. In uitgebreide dialogen met niet ter zake doende details kabbelt het verhaal voort. De dialogen zijn wel vlot en soms humoristisch. Ook in het Engels aangeboden: 'Redeemed'**. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Phyllis Christine Cast

Phyllis Christine Cast (ook P. C. Cast; * 1960 in Watseka, Illinois) is een Amerikaanse schrijfster van romantiek en fantasy. Cast is in Nederland en Vlaanderen vooral bekend om haar 'Het huis van de nacht'-serie, die ze samen met haar dochter Kristen Cast geschreven heeft. In de Verenigde Staten is ze ook bekend om haar eigen boekenseries: Goddess Summoning en Partholon.

Carrière

Casts eerste boek, Goddes by Mistake, werd voor het eerst uitgebracht in 2001 en won verschillende prijzen, evenals haar daaropvolgende boeken. In 2005 zijn Cast en haar dochter samen aan de 'Het huis van de nacht'-serie beginnen te schrijven. Het succes van deze boekenserie is mede te danken aan de toentalige populariteit van vampierliteratuur (Stephenie Meyers Twilight-serie). In maart 2009 bereikte het vijfde deel van de serie, Onveilig, de nummer 1-positie op de bests…Lees verder op Wikipedia

Suggesties