Strip
Nederlands

Zonnedorp op z'n kop

Philippe Delzenne (auteur), Jef Nys (naar het werk van)
+1
Zonnedorp op z'n kop
×
Zonnedorp op z'n kop Zonnedorp op z'n kop
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Flip is een geluksvogel. Nu Jommeke en Filiberke op reis zijn, mag hij op pad met de Miekes. Ze verzeilen bij professor Gobelijn maar die geeft niet thuis. Vreemd. Ze gaan op verkenning door zijn huis en in de kelder stuiten ze op een eigenaardig wezentje. Het lijkt op het ‘kopvoetertje’ waarin de professor zich ooit per abuis veranderde. Zijn experiment zette heel Zonnedorp toen in rep en roer.De
Titel
Zonnedorp op z'n kop
Auteur
Philippe Delzenne
Naar het werk van
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Ballon, 2017
48 p. : ill.
ISBN
9789462106079 (paperback)

Besprekingen

Annemieke en Rozemieke, ook wel 'De Miekes' genoemd, lijken zelfs voor een tweeling veel op elkaar. Ook hun kleding is exact hetzelfde, ze dragen een wijde gele rok en witte blouse. Samen gaan de Miekes op onderzoek uit zodra ze merken dat professor Gobelijn op vakantie is. Ze klimmen over de muur van de tuin van de professor en doen vreemde ontdekkingen in zijn huis. Dit is het begin van een aantal avonturen die ze gaan beleven. Losjes en wat grof getekende strip over de belevenissen van Annemieke en Rozemieke. Eerder kwamen ze voor in de stripserie 'Jommeke'. Het taalgebruik is Vlaams, maar goed te lezen voor Nederlandse kinderen. De stijl en de grapjes doen enigszins denken aan die van Suske en Wiske. Een aardige spinn-off van de bekende serie 'Jommeke'. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Philippe Delzenne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Philippe Delzenne (Leuven, 11 december 1956) is een Vlaams stripauteur.

Biografie

Philippe Delzenne werd geboren in Leuven en woont sinds 1986 in Brugge. In 1977 werd hij medewerker bij stripauteur Frank Sels voor de indianenreeks Zilverpijl.

Via een advertentie in de krant werd hij in 1979 door Jef Nys verkozen als een van de vaste medewerkers en verantwoordelijke van de Jommeke-strips. Samen met nog andere tekenaars, ging hij aan de slag in de Jef Nys-studio.

In 1986 deed hij afstand van het tekenen van Jommeke. Hij solliciteerde als hulp voor tekenaar Peyo, waar hij tien jaar lang de verhalen van de Smurfen hielp tekenen en bedenken.

In 1998 keerde Philippe Delzenne terug naar Jommeke. Sinds dat jaar tekent en schrijft hij, samen met zijn collega Gerd Van Loock, de verhalen van Jommeke. Jef Nys zag, tot hij in 2009 overleed, nauw toe op het resultaat en gaf, indien nodig, ook aanwijzingen.

Na …Lees verder op Wikipedia