Strip
Nederlands

De babbelpil

Philippe Delzenne (auteur), Jef Nys (naar het werk van)
+1
De babbelpil
×
De babbelpil De babbelpil
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar
Elodie wordt 60 jaar!  Dat wordt gevierd met een groot feest en natuurlijk met cadeautjes.  Van haar Odilon krijgt ze een knoert van een diamant en Fifi wordt overstelpt met lekkere botten om op te knabbelen.  Dit tot groot verdriet van Tobias, die zich vergeten voelt.  Odilon merkt dat zijn hond ongelukkig is en vraagt aan Gobelijn om iets uit te vinden waardoor hij met Tobias kan praten.  Een da
Titel
De babbelpil
Auteur
Philippe Delzenne
Naar het werk van
Jef Nys
Taal
Nederlands
Uitgever
[Antwerpen]: Ballon, 2015
48 p. : ill.
Aantekening
Ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van Jommeke verschijnt dit album in een bling bling editie met een zilver glanzende cover.
ISBN
9789462103139 (paperback)

Besprekingen

Al sinds 1955 verschijnen de stripavonturen van Jommeke, zijn vriendje Filiberke en de sprekende (en denkende) papegaai Flip. Het zijn simpele verhalen met een prettige dosis spanning en actie en een goede afloop. Ze zullen de doelgroep aanspreken. De tekeningen zijn helder en overzichtelijk met een goed aansluitende inkleuring en duidelijke lettering. Een enkele keer is te merken aan het taalgebruik dat de strip van Vlaamse oorsprong is. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Philippe Delzenne

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Fruitpunchline

Philippe Delzenne (Leuven, 11 december 1956) is een Vlaams stripauteur.

Biografie

Philippe Delzenne werd geboren in Leuven en woont sinds 1986 in Brugge. In 1977 werd hij medewerker bij stripauteur Frank Sels voor de indianenreeks Zilverpijl.

Via een advertentie in de krant werd hij in 1979 door Jef Nys verkozen als een van de vaste medewerkers en verantwoordelijke van de Jommeke-strips. Samen met nog andere tekenaars, ging hij aan de slag in de Jef Nys-studio.

In 1986 deed hij afstand van het tekenen van Jommeke. Hij solliciteerde als hulp voor tekenaar Peyo, waar hij tien jaar lang de verhalen van de Smurfen hielp tekenen en bedenken.

In 1998 keerde Philippe Delzenne terug naar Jommeke. Sinds dat jaar tekent en schrijft hij, samen met zijn collega Gerd Van Loock, de verhalen van Jommeke. Jef Nys zag, tot hij in 2009 overleed, nauw toe op het resultaat en gaf, indien nodig, ook aanwijzingen.

Na …Lees verder op Wikipedia

Suggesties