Boek
Nederlands

Zoek en vind ... koksmurf : ... en 101 andere dingen

Peyo (auteur), Kris De Saeger (auteur)
+1
Zoek en vind ... koksmurf : ... en 101 andere dingen
×
Zoek en vind ... koksmurf : ... en 101 andere dingen Zoek en vind ... koksmurf : ... en 101 andere dingen

Zoek en vind ... koksmurf : ... en 101 andere dingen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De smurfen beklimmen een besneeuwde berg, vluchten voor een bosbrand, maken een groepsfoto, bouwen een brug etc. De lezer moet enkele dingen aanwijzen op zoekplaten. De oplossingen staan achterin.
Onderwerp
Smurfen
Titel
Zoek en vind ... koksmurf : ... en 101 andere dingen
Auteur
Peyo Kris De Saeger
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
21 p. : ill.
ISBN
9789002247149 (hardback)

Besprekingen

De Smurfen, drie appels hoog, blauw van kleur en altijd met een witte broek en muts (de smurfin heeft een wit rokje en de grote smurf heeft een rode broek en muts), zijn bekend van stripboeken, televisie en films, vanaf 1958. In dit zoekplatenboek wordt steeds op twee pagina’s een tamelijk willekeurige activiteit – wintersmurfen, brand in het bos, de ronde van het dorp – tot in detail weergegeven. De bijbehorende tekst stelt niets voor, het gaat vooral om het opzoeken van de voorwerpen en figuren die links van de grote zoekplaat staan vermeld. Dat is niet altijd even eenvoudig, dus kinderen zullen er veel tijd aan kunnen besteden. Naast de op te zoeken voorwerpen en smurfen, bieden de illustraties nog veel meer details, vaak met een humoristische onderlaag. Achter in het boek staan de oplossingen van de zoekplaten. In dezelfde opzet verscheen 'Knutselsmurf... en 101 andere dingen'*. Deze uitgave zal zeker zijn weg naar jonge kinderen vinden vanwege de herkenbaarheid, maar er zijn veel…Lees verder

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties