Boek
Nederlands

Zoek en vind ... knutselsmurf : ... en 101 andere dingen

Peyo (auteur), Kris De Saeger (auteur)
+1
Zoek en vind ... knutselsmurf : ... en 101 andere dingen
×
Zoek en vind ... knutselsmurf : ... en 101 andere dingen Zoek en vind ... knutselsmurf : ... en 101 andere dingen

Zoek en vind ... knutselsmurf : ... en 101 andere dingen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
De smurfen organiseren allerlei activiteiten: een piratenfeest, een slakkenrace, een picknick, een voetbalkampioenschap etc. De lezer moet enkele dingen aanwijzen op zoekplaten. De oplossingen staan achterin.
Onderwerp
Smurfen
Titel
Zoek en vind ... knutselsmurf : ... en 101 andere dingen
Auteur
Peyo Kris De Saeger
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2012
21 p. : ill.
ISBN
9789002247132 (hardback)

Besprekingen

De Smurfen zijn nooit helemaal weg geweest, maar nu lijken ze terug cool te zijn. Daarom dat er ook weer allerlei nevenproducten worden gemaakt, waaronder dit boek. De titel verraadt het al: in dit zoekboek kunnen jonge kinderen Knutselsmurf en nog vele andere dingen terugvinden op voorwaarde dat ze aandachtig kijken. Per dubbele bladzijde is er een ‘Smurfenthema’, zoals een dagje aan de vijver, het voetbalkampioenschap, de jaarlijkse picknick, de grote toverbibliotheek, een slakkenrace of een knallend piratenfeest. De naam van het thema staat links bovenaan steeds vergezeld van een tekening van één of meerdere Smurfen die al een tipje van de sluier van dat thema oplichten. Denk daarbij aan Luie Smurf die een handdoek achter zich aantrekt, aan zakkenlopende Smurfen of een lezende Smurf. Rechts onderaan op de dubbele bladzijde vind je wat uitleg bij het thema. Het is de bedoeling dat de volwassene die samen met het kind dit boek bekijkt deze uitleg voorleest.
Maar ook zonder die …Lees verder

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties