Strip
Nederlands

Smurfensoep

Peyo (auteur), Yvan Delporte (auteur)
+1
Smurfensoep
×
Smurfensoep Smurfensoep
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
Smurfensoep
Auteur
Peyo Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
46 p. : ill.
ISBN
9789002246142 (paperback)

Besprekingen

Reus Bolle Gijs valt onverwacht bij tovenaar Gargamel binnen en eist eten, veel eten, want hij is uitgehongerd. In een poging zijn ongewenste gast kwijt te raken, zegt Gargamel tegen Bolle Gijs dat hij naar de smurfen moet gaan waar hij smurfensoep kan krijgen die zijn honger wel zal stillen. De Grote Smurf weet op een listige manier de bal terug te spelen naar Gargamel, zodat deze zijn straf niet ontlopen zal, terwijl de smurfen van Bolle Gijs verlost zijn. Gewoon maakwerk dat perfect past in de smurfenrage: rechtlijnig verhaal, vlot getekend en gekleurd, maar zonder veel vondsten. Het album wordt gecompleteerd met enkele éénpaginalange en één iets langer verhaal. Vanaf ca. 7 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties