Strip
Nederlands

Lady Adel Fine

Peyo (scenarist), Yvan Delporte (scenarist), François Walthéry (illustrator)
De robot Lady Adel Fine is door de onhandige neef van meneer Vladlavodka geprogrammeerd als leider van de maffia in het staatje Monte San Sone. Om deze vergissing ongedaan te maken moeten Steven Sterk, meneer Vladlavodka en zijn neef het opnemen tegen de machtige maffia?
Titel
Lady Adel Fine
Scenarist
Peyo Yvan Delporte
Illustrator
François Walthéry
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Lady d' Olphine
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1997
54 p. : ill.
ISBN
90-5581-157-2 (paperback) 9789055811571 (paperback)

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties