Boek
Nederlands

De smurfmobiel

Peyo (auteur)

De smurfmobiel

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Knutselsmurf doet een belangrijke uitvinding: de Smurfmobiel. Hun grootste vijand, de tovenaar Gargamel, is daar niet blij mee. Prentvertelling met vrolijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
De smurfmobiel
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
[26] p. : ill.
ISBN
9789002233890

Besprekingen

Knutselsmurf doet een uitvinding: de Smurfmobiel. Iedereen is enthousiast, behalve de tovenaar Gargamel. Die zint op wraak en maakt een wals om alle Smurfen te pletten. Los te lezen prentvertelling die, samen met 'Ruimtesmurf' en 'Grote Smurf gaat trouwen!'*, verschenen is in het kader van de vijftigste verjaardag van de Smurfen. In elke zin komt het woord Smurf wel een keer voor. Het getuigt van fantasieloos taalgebruik, wat de echte liefhebber er echter niet van zal weerhouden. De tekenfilmachtige, gekleurde illustraties zijn goed herkenbaar en beslaan halve, enkele en dubbele pagina's. De tekst staat in blokjes in de tekeningen gedrukt. Op de schutbladen zijn de belangrijkste Smurfen van het dorp weergegeven, ook degenen die niet in het verhaal voorkomen. Voor de Smurfenliefhebber een verzorgde uitgave. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties