Strip
Nederlands

De smurfin ; Honger bij de smurfen

Peyo (auteur), Yvan Delporte (scenarist)
+1
De smurfin ; Honger bij de smurfen
×
De smurfin ; Honger bij de smurfen De smurfin ; Honger bij de smurfen

De smurfin ; Honger bij de smurfen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Titel
De smurfin ; Honger bij de smurfen
Auteur
Peyo
Scenarist
Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2009
62 p. : ill.
ISBN
9789002237973 (paperback)

Besprekingen

Het derde deel van de stripreeks 'De Smurfen' bestaat uit twee grote verhalen. Het eerste deel bestaat uit 42 pagina's en het tweede deel bestaat uit twintig pagina's. In het eerste verhaal heeft tovenaar Gargamel zoals gewoonlijk een hekel aan de Smurfen en wil hij iets naars doen; hij creëert dus een Smurfin met zwart haar, een dikke neus en een simpele jurk. Ze is vervelend, huilt veel en iedereen ergert zich aan haar. Het plannetje van Gargamel heeft dus gewerkt totdat de Grote Smurf ingrijpt. In het tweede verhaal vinden wij de Smurfen met een groot probleem; hun voorraadschuur is afgebrand midden in de winter en nu hebben ze geen eten meer. Hoe zullen zij dit gaan oplossen? Deze familiestrip is op een humoristische manier geschreven en getekend. De strip is bedoeld voor een publiek vanaf ca. 7 jaar, maar kan ook gelezen worden door volwassenen. Dit deel is prima los te lezen.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties