Strip
Nederlands

De smurfen en de krwakakrwa ; Een andere smurf dan de anderen

Peyo (auteur), Gos (auteur)
+1
De smurfen en de krwakakrwa ; Een andere smurf dan de anderen
×
De smurfen en de krwakakrwa ; Een andere smurf dan de anderen De smurfen en de krwakakrwa ; Een andere smurf dan de anderen

De smurfen en de krwakakrwa ; Een andere smurf dan de anderen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
Bevat
De smurfen en de krwakakrwa
Een andere smurf dan de anderen
Titel
De smurfen en de krwakakrwa ; Een andere smurf dan de anderen
Auteur
Peyo Gos
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2016
61 p. : ill.
ISBN
9789002238017 (paperback)

Besprekingen

Een strip over de Smurfen met twee verhalen van bijna vijftig jaar geleden. Grote Smurf vindt een drankje uit waardoor planten en dieren extreem groeien en wild en woest worden. Dat drankje moet vernietigd worden, maar dat gebeurt slordig en dus groeit een klein vogeltje uit tot de vreselijke Krwakakrwa die op Smurfen jaagt. Na veel avonturen weet de Grote Smurf de zaak gelukkig op te lossen. In het tweede verhaal gaat één van de Smurfen op reis, maar dat pakt verkeerd uit met de gemene tovenaar Gargamel in de buurt. Humor en spanning ineen is het recept van de Smurfen. Altijd vrolijk en het loopt altijd goed af. Begonnen als spin-off van 'Johan en Pirrewiet', maar allang daarboven uitgestegen. En nog steeds kun je de tekenfilms van de Smurfen zien. Prima heruitgave van een vrolijke Smurfenstrip voor de jeugd in de basisschoolleeftijd.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties