Boek
Nederlands

De ruimtesmurf

Peyo (auteur)
+1
De ruimtesmurf
×
De ruimtesmurf De ruimtesmurf

De ruimtesmurf

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Ruimtesmurf besluit zijn droom waar te maken en bouwt een raket. Hij is erg verdrietig als het niet lukt om de raket op te laten stijgen. De andere Smurfen willen hem helpen. Prentvertelling met vrolijke kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart, Foppen, Smurfen
Titel
De ruimtesmurf
Auteur
Peyo
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2008
[26] p. : ill.
ISBN
9789002233913

Besprekingen

Ruimtesmurf besluit zijn droom waar te maken en gaat een raket bouwen. Helaas lukt het niet om met de raket op te stijgen en Ruimtesmurf is erg verdrietig. De andere smurfen besluiten hem te helpen en bedenken een plannetje. Los te lezen prentvertelling die, samen met 'De Smurfmobiel' en 'Grote Smurf gaat trouwen!'*, verschenen is in het kader van de vijftigste verjaardag van de Smurfen. In dit verhaal over de bekende blauwe Smurfen vertellen de illustraties het verhaal. Hun onderlinge vriendschap komt duidelijk naar voren. De vrolijke, felgekleurde illustraties beslaan halve, enkele en dubbele pagina's. De tekst staat tegen een witte achtergrond gedrukt. Op de schutbladen staan de belangrijkste Smurfen, ook Smurfen die in het verhaal niet voorkomen. Vanaf ca. 4 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties