Boek
Nederlands

Het grote AVI boek van Paul van Loon

Paul van Loon (auteur)
+1
Het grote AVI boek van Paul van Loon
×
Het grote AVI boek van Paul van Loon Het grote AVI boek van Paul van Loon

Het grote AVI boek van Paul van Loon

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Leef mee met Has die zijn jas kwijt is. Lees over domme boeven. En lach om een mop. Lees allerlei verhalen, strips, versjes en moppen van Paul van Loon. Van AVI-Start t/m M4. Met veel illustraties in kleur. Vanaf ca. 6 jaar.
Leesniveau
AVI Start, AVI M3, AVI E3, AVI M4, AVI 1, AVI 2, AVI 3, AVI 4
Titel
Het grote AVI boek van Paul van Loon
Auteur
Paul van Loon 1955-
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2021
143 p. : ill.
ISBN
9789048741625 (hardback)

Besprekingen

Bos en Loodje, Lien, Sammie, Tom, Willie, Flier en natuurlijk Dolfje Weerwolfje en Noura, ze komen allemaal voorbij in deze rijk geïllustreerde verzamelbundel vol met verhalen, strips, versjes en moppen van Paul van Loon. De bundel is voor beginnende lezers, verschenen in de reeks ‘Het grote AVI-boek’; deze uitgave is een groeiboek van AVI-Start tot en met AVI-M4. De verhalen zijn allemaal eerder als losse uitgaven verschenen, met tekeningen van verschillende illustratoren, waaronder Hugo van Look, Mark Janssen en Heleen Brulot. De verhalen zijn van wisselende kwaliteit. Zo heeft ‘Ik ben net als jij’ een mooie opbouw met een prima spanningsboog en een leuk plotwending, is ‘Een prachtig geheim’ een fijn, subtiel verhaal over verbeeldingskracht en vertrouwen, en heeft ‘Tilde de Wilde’ een krachtig personage dat haar eigen verhaal kiest. De verhalen over Willie en Sammie voelen daarentegen wat meer aan als los zand, waarschijnlijk omdat er maar een deel van het oorspronkelijke verhaal is…Lees verder

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de boeken van Tolkien, Bram Stoker, e…Lees verder op Wikipedia