Boek
Nederlands

Foeksia en het spookhuis

Paul van Loon (auteur), Saskia Halfmouw (illustrator)
+1
Foeksia en het spookhuis
×
Foeksia en het spookhuis Foeksia en het spookhuis
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Tommie heeft last van nachtmerries over spoken. Foeksia ontdekt spoken in het bos. Ze besluit om de spoken een lesje te leren. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie, Spoken
Titel
Foeksia en het spookhuis
Auteur
Paul van Loon 1955-
Illustrator
Saskia Halfmouw
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2018 | Andere uitgaven
40 p. : ill.
ISBN
9789025873844 (hardback)

Besprekingen

Tommie, het geheime mensenvriendje van miniheks Foeksia, heeft last van nachtmerries over spoken. Als Foeksia dit ziet, besluit ze de spoken een lesje te leren, want niemand komt aan haar vriendje. Foeksia en haar bezem gaan op zoek naar het spookhuis in het bos. Daar gekomen blijken er meerdere spoken te zijn, die allemaal bang zijn voor het nachtmerriespook. 'Wakkabakkaboe', dat laat Foeksia niet gebeuren en ze besluit het nachtmerriespook te verjagen. Schitterend en humoristisch griezelverhaal met een goede afloop. Perfect voor kinderen die last hebben van nachtmerries. Zeker door de oplossing, die Paul van Loon achter in het boek biedt. Met veel vaart geschreven, in korte zinnen. Kleurrijke gedetailleerde, grappige, illustraties, verschillend in grootte, op elke bladzijde. Heerlijk (voor)leesboek. Sluit heel goed aan bij het thema van de Kinderboekenweek 2017. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar, zelf lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Paul van Loon

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Sebastiaan ter Burg from Utrecht, The Netherlands

Paulus Stephanus Elisabeth Lambertus Maria (Paul) van Loon (Geleen, 17 april 1955) is een Nederlands kinderboekenschrijver en zanger. Muziek brengt hij meestal uit in combinatie met een boek. Het genre dat hij beoefent noemt hij zelf grumor: griezelen met humor. Zijn bekendste boeken zijn de reeks over Dolfje Weerwolfje en de reeks De griezelbus. Van beide zijn ook een musical en een film gemaakt. Ook de reeks over Raveleijn behoort na het verschijnen van de televisieserie en de parkshow in de Efteling tot zijn bekendere creaties.

Van Loon zit ruim dertig jaar in het vak en heeft meer dan honderd boeken geschreven. Zijn boeken zijn behalve in Nederland en België ook in andere landen uitgegeven waaronder Duitsland, Frankrijk, Italië, Denemarken, Estland, Letland, Zweden, Spanje, Japan en Engeland.

Biografie

In zijn jeugd had Van Loon al belangstelling voor fantasie-griezelverhalen. Zo las hij de…Lees verder op Wikipedia

Suggesties