Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Hoewel de daders van een schietpartij in een winkelcentrum worden doodgeschoten, zijn twee overlevenden hun leven niet zeker omdat het brein achter deze tragedie de klus wil afmaken.
Titel
Kijk niet terug
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Iris Bol Marcel Rouwé
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Shelter in place
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
491 p.
ISBN
9789022581704 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

De auteur (1950) heeft al ruim 200 boeken geschreven onder haar eigen naam en haar pseudoniem J.D. Robb. In deze thriller snijdt ze een heel actueel onderwerp aan: schietpartijen. Gaat over een vreselijke tragedie, waarbij drie schutters de aanval openen in een winkelcentrum en bioscoop. Er zijn veel doden, waaronder de schutters. Maar wat blijkt, zij waren niet het brein achter deze schietpartij. Het brein leeft nog en is boos op de overlevenden en wil het werk van de drie schutters afmaken. Simone Knox belde als een van de eersten de politie. Reed Quartermain heeft zijn doel in het leven gevonden na de schietpartij. Beiden zijn belangrijke overlevenden en spelen een grote rol in het verhaal, dat met soms grote sprongen in de tijd heel spannend wordt verteld. De verschillende perspectieven maken het verhaal interessant en de plotwendingen maken het tot een boeiend geheel. Op sommige momenten is het verhaal wat traag en voelt dan wat Amerikaans aan, maar uiteindelijk zit de lezer bij …Lees verder

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia

Suggesties