Boek
Nederlands
Na de dood van haar man verhuist een vrouw met haar twee zoontjes naar een landgoed waar ze manager wordt van een tuincentrum.
Titel
De blauwe dahlia
Auteur
Nora Roberts
Vertaler
Els Papelard
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blue dahlia
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2022 | Andere uitgaven
384 p.
ISBN
9789022596500 (paperback)

Besprekingen

Na de dood van haar man verhuist Stella met haar twee zoontjes naar een landgoed waar ze manager wordt van een tuincentrum. Het is een eenvoudig verhaal over een jonge weduwe die de baan van haar dromen vindt en een nieuwe liefde ontmoet. Het landgoed heeft echter een geest die veel van kinderen houdt maar niets wil weten van de ouders. Deze roman is het eerste deel van een trilogie over drie vrouwen die na een dramatische gebeurtenis het leven een nieuwe kans geven. Alle drie de vrouwen worden voorgesteld, maar elk deel zal de ervaringen van een van hen centraal stellen. Er is veel aandacht voor het tuincentrum, het inrichten van tuinen en het kweken van nieuwe plantjes. Ook voor lezers die niet geïnteresseerd zijn in tuinieren, is het een warm, gevoelig verhaal waar de liefde voor planten vanaf spat. Een modern liefdesverhaal met realistische karakters.

Over Nora Roberts

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)

  • 01 Vermoord naakt (1995) Naked in death
  • 02 Vermoorde reputaties (1995) Glory in death
  • 03 Vermoorde schoonheid (1996) Immortal…Lees verder op Wikipedia