Strip
Nederlands

Raar, raar, raar

Nix (auteur), Benus (illustrator)
+1
Raar, raar, raar
×
Raar, raar, raar Raar, raar, raar
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Het team van de Buurtpolitie krijgt versterking uit Brussel. De nieuwe inspecteur is echter geen fan van het aangepaste administratiesysteem dat Patrick ontwikkeld heeft. Alleen maar meer papierwerk. Maar in die stapel papieren ontdekt hij iets bijzonders. Ondertussen stromen de meldingen over vernielde stadstuintjes en verwoeste serres binnen. Zou er een verband zijn tussen al die zaken?
Onderwerp
Politie
Titel
Raar, raar, raar
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002275517 (paperback)

Besprekingen

Een strip in de ‘'De buurtpolitie: echte verhalen’-serie. Het team krijgt versterking vanuit Brussel, maar de nieuwe inspecteur is geen fan van het aangepaste administratiesysteem dat Patrick ontwikkeld heeft. Maar in al dat papierwerk doe hij een bijzondere ontdekking. Ondertussen worden er allerlei stadstuintjes en serres vernield. Zou er een verband zijn tussen deze zaken? In humoristische stijl geschreven. Ballonstrip in kleur. Vanaf ca. 10 jaar. Gebaseerd op de gelijknamige tv-serie.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia