Strip
Nederlands

Mister_Moustache

Nix (auteur)
+1
Mister_Moustache
×
Mister_Moustache Mister_Moustache

Mister_Moustache

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De agenten van de Buurtpolitie worden geconfronteerd met een aantal bizarre voorvallen. Ze krijgen de ene na de andere melding over vreemde en ongewenste bezoekers... In het dorp worden er namelijk verschillende 'wilde' dieren aangetroffen. Het is nu aan de hoofdcommissaris om zo koelbloedig en doeltreffend mogelijk op te treden... Dat belooft!
Onderwerp
Politie
Titel
Mister_Moustache
Auteur
Nix
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Mister Moustache
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, © 2021
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002262715 (paperback)

Besprekingen

'De buurtpolitie' is een populaire tv-serie op de Belgische zender VTM, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Voor de stripserie heeft Nix de vrije hand gekregen en er ruimschoots gebruik van gemaakt. Nix, bekend van 'Kinky & Cosy', heeft voor 'De buurtpolitie' gekozen voor karikaturale personages, gebaseerd op de tv-serie, die lichtelijk absurde gebeurtenissen meemaken. Dit verhaal gaat over allerlei vreemde exotische dieren die in het dorp opduiken. Uiteindelijk wordt het mysterie opgelost. De vrij simpele tekeningen doen nog het meest denken aan de zoekplaatjes van 'zoek de tien verschillen'. De humor varieert van grappig tot melig en is vrij voorspelbaar. Aan de teksten is duidelijk te merken dat het om een Vlaamse strip gaat. Tweede deel van een nieuwe stripserie*. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia