Strip
Nederlands

Het waarheidsmasker

Nix (auteur), Benus (illustrator)
+1
Het waarheidsmasker
×
Het waarheidsmasker Het waarheidsmasker
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Een oud Afrikaans masker is ontvreemd uit het kasteel van de barones Van Strapatsen. Wanneer op een bewijsstuk de vingerafdrukken van poetsvrouw Gonda worden teruggevonden, is de achterdocht groot bij het team van de Buurtpolitie. Gonda beweert echter dat het een om een vergissing gaat. Tijdens het schoonmaken heeft ze het bewijsstuk aangeraakt. Tegelijk heeft ze ook alle bestanden van de computer
Onderwerp
Politie
Titel
Het waarheidsmasker
Auteur
Nix
Illustrator
Benus
Taal
Nederlands
Uitgever
Antwerpen: Standaard Uitgeverij, 2022
32 p. : ill.
Aantekening
Gebaseerd op de televisieserie De buurtpolitie
ISBN
9789002275524 (paperback)

Over Nix

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Selbymay

Nix is het pseudoniem van de Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn (Kortrijk, 20 juni 1969). Hij staat vooral bekend om zijn gagstrips Kinky & Cosy.

Biografie

Nix is burgerlijk ingenieur elektrotechniek en docent aan het stripatelier van het Brusselse St.-Lucas Instituut. Hij publiceert onder meer in Le Vif Focus, Yeti, PAN, Spirou, Le Feraille Illustré, De Standaard, De Morgen en Focus Knack.

Zijn bekendste reeks Kinky & Cosy was ook gedurende een aantal seizoenen als animatieserie te zien in het televisieprogramma Volt. In 2006 won het Kinky & Cosy-album Is het nog ver? de prijs voor het beste humoralbum op het Internationale Stripfestival van Angoulême. In 2007 won het derde album van Kinky & Cosy de jeugdprijs, Le petit Spirou, op de stripveertiendaagse van Brussel.

Een andere stripreeks van Nix is Billy Bob, een absurde humo…Lees verder op Wikipedia