Boek
Nederlands

Jona zonder walvis : een profetie voor Nederland

Mounir Samuel (auteur)
+1
Jona zonder walvis : een profetie voor Nederland
×
Jona zonder walvis : een profetie voor Nederland Jona zonder walvis : een profetie voor Nederland

Jona zonder walvis : een profetie voor Nederland

'Een boek als dit is nodig.' Jan Pronk

De klimaatramp is een feit en we zitten er midden in. Als correspondent sociale revoluties en maatschappelijke verandering was Mounir Samuel getuige van de wereldwijde effecten daarvan. Helder en onontkoombaar duidt hij de aard en omvang van de verschillende crises van deze tijd en de rol van Nederland daarin; van CO2 in de atmosfeer tot het bel

Titel
Jona zonder walvis : een profetie voor Nederland
Auteur
Mounir Samuel 1989-
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Nieuw Amsterdam, 2022
192 p.
Verschijningsdatum
22-02-2022
ISBN
9789046829806 (paperback)

Over Mounir Samuel

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Irwan Droog

Mounir Samuel (Amersfoort, 30 september 1989) is een Nederlands politicoloog, publicist, Midden-Oostencorrespondent en auteur met een Egyptische achtergrond.

Levensloop

Samuel heeft een Egyptische vader en een Nederlandse moeder. Hij werd protestants-christelijk opgevoed, maar omarmde ook zijn koptisch-orthodoxe achtergrond.

Samuel studeerde politicologie aan de Universiteit Leiden en UC San Diego en International Relations and Diplomacy aan de Universiteit Leiden en het Clingendael Instituut. Hij trad voor het eerst in de openbaarheid toen hij tweemaal de eerste prijs Nederlands proza van de El Hizjra-Literatuurprijs won (een literaire prijs voor jongeren met een Marokkaanse/Arabische achtergrond). In 2007 won hij deze voor (een deel van) zijn roman Voorbij de horizon, en in 2008 met een kort verhaal, De laatste slangendans.

Tijdens de revolutie in Egypte, begin 2011, brak hij in de landelij…Lees verder op Wikipedia