Boek
Nederlands

Otis' redding

Mirjam Mous (auteur)
+1
Otis' redding
×
Otis' redding Otis' redding

Otis' redding

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Melvin Junior en zijn broer Otis verkennen verlaten en oude gebouwen. Maar dan wordt Otis, nadat ze een mysterieus huis hebben gevonden, aangereden en moet Melvin op onderzoek uit om hem te redden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Otis' redding
Auteur
Mirjam Mous
Taal
Nederlands
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2022
301 p.
ISBN
9789000381050 (hardback)

Besprekingen

Een young adult-thriller over een jongen wiens broer wordt aangereden als ze verlaten gebouwen aan het verkennen zijn. Melvin Junior is een urban explorer. Samen met zijn broer Otis bezoekt hij stiekem oude ziekenhuizen, fabrieken en vergeten villa’s waar de tijd lijkt stil te staan. Wanneer ze naar Prinsenbeek verhuizen, ontdekt Otis in het Liesbos een leegstaande woning die hij het Jagershuis noemt. Een perfecte ‘urbex-locatie’. Maar dan wordt Otis aangereden en lijkt er opzet in het spel te zijn. Melvin gaat op onderzoek uit en doet een mysterieuze ontdekking. Kan hij Otis nog redden? In sfeervolle en spannende stijl geschreven. Vanaf ca. 15 jaar. Mirjam Mous (Oosterhout, 1963) is een bekende Nederlandse schrijver en jeugdauteur. Ze schreef meer dan zestig boeken.

Over Mirjam Mous

Mirjam Mous (Oosterhout, 7 november 1963) is een Nederlandse auteur van kinderboeken.

Levensloop

Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Ze is opgegroeid in Made. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze 20 jaar op de Berkenhof, een school voor speciaal onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij voltijds. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden, van beginnende lezers (5+) tot boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

Bibliografie (selectie)

  • Monsters Mollen! (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • De juf is een heks (1998) - Van Holkema & Warendorf
  • Allemaal nijlpaarden (1999) - Van Holkema & Warendorf
  • Harige Harrie (1999) - Van Holkema…Lees verder op Wikipedia