Boek
Nederlands

Bruut durft alles

Mijn naam is Haas (auteur), Wouter Tulp (illustrator)
+1
Bruut durft alles
×
Bruut durft alles Bruut durft alles
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Bruut het wilde zwijn durft alles. Behalve dan een spinnetje verjagen uit de bolderkar… Als Haas hem vertelt dat het juist dapper is om te vertellen dat je ergens bang voor bent, gaat Bruut de confrontatie met het spinnetje aan.
Onderwerp
Dapper zijn, Bang zijn
Extra onderwerp
moed, prentenboeken
Titel
Bruut durft alles
Auteur
Mijn naam is Haas
Illustrator
Wouter Tulp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2011
[28] p. : ill.
ISBN
9789400500327 (hardback)

Besprekingen

Het wilde zwijn Bruut vindt het erg belangrijk dat iedereen in het bos hem dapper vindt. Hij beweert dan ook dat hij nergens bang voor is en gaat in op elke uitdaging. Of het nu gaat om het moeras oversteken op een boomstam, duiken in het meer, in de hoogste boom van het bos klimmen of in de donkerste grot binnengaan, Bruut doet het. Tot hij op een dag wordt uitgedaagd om in een bolderkar de heuvel af te rijden en er in die bolderkar een klein spinnetje zit. Bruut is namelijk bang van spinnen, maar vreest gezichtsverlies te lijden als hij dat toegeeft. Gelukkig komt Haas hem helpen door te zeggen dat het helemaal niet erg is ergens bang voor te zijn. Zo ontdekt Bruut dat er ook moed nodig is om voor je angst uit te komen. Hij wordt het ‘beste bange vriendje’ van spinnetje – die trouwens zelf bang is voor Bruut. Hoe meer ze samen spelen, hoe meer ze wennen aan elkaar en hoe minder bang ze voor elkaar worden.
De verschillende figuren in Bruut durft alles zijn zeer karakteris…Lees verder
Het wilde zwijn Bruut verklaart tegen ieder dier dat hij alles durft en dat klopt ook. Totdat hij een piepklein spinnetje tegenkomt; het spinnetje is op zijn beurt weer bang voor het grote zwijn. Bruut durft zijn angst niet te bekennen, tot hij merkt dat er ook moed voor nodig is om te zeggen dat je ergens bang voor bent. Met het spinnetje wordt hij 'beste bange vriendjes'. Dit grote prentenboek in oblong formaat heeft stevige pagina’s, met op de linkerpagina's op een witte ondergrond een paar regels tekst in schreefloze letter. Op de rechterpagina's een paginagrote illustratie. Bruut is een stoer, vrolijk getekend dier dat sterk doet denken aan Pumbaa uit de Disneyfilm 'De Leeuwenkoning'. Het kleurgebruik is krachtig. Het thema is voor kleine kinderen begrijpelijk uitgewerkt op een op het oog simpele, maar doeltreffende manier. Deel uit de serie 'Mijn naam is haas', waarin diverse prentenboeken* en ook educatieve spelcd-roms verschenen. Zowel in de illustraties als in de tekst toont …Lees verder